Extreme Sports Forum
gfxgfx
 
Dobrodošli Gost na forum. Ako niste član foruma, a želeli biste da budete, registrujte se.
Niste dobili email poruku za aktiviranje vaše prijave?

Ako ste član foruma, prijavite se, tako što ćete uneti korisničko ime, lozinku i vreme trajanja prijave. Ako ste zaboravli lozinku pritisnite ovde.
 
gfx gfx
gfxgfx
 
Dobrodošli na Extreme Sports Forum!
 
gfx gfx
gfx
100612 Poruka 32364 tema 87601 članova - Najnoviji član: banghemoi901 april 24, 2018, 06:39:41 pm
*
gfx*Prva stranaPomoćPretragaPrijavljivanjeRegistracijagfx
gfxgfx
      « nazad napred »
 Strana: [1] Štampa
Autor tema: Pismeni iz srpskog  (Poseta: 16799 )
GONZALES
Administrator
Hero Member
*****
Offline Offline

Poruka: 796Profil
« : juli 03, 2009, 03:57:42 pm »

Jeste da niko ne voli skolu, pogotovu smaracki pismeni iz srpskog. Al upravo sam malopre dobio na mail ovo CUDO, neki lik od pre 10 godina napisao ovo....


U prilogu je pismeni zadatak jednog beogradskog gimnazijalca!

Zaslužuje da se pažljivo pročita do kraja...

 

*Napomena pošiljaoca pre nego počnete da čitate ovaj pismeni zadatak

Vladimira Ševe (pisan 12.10.1997.) - teme na pismenom su bile:

- "Koštana"

- "Svetlosti nesta, prestadoh da čitam i tuga me obli: opet živim"

 

Ševa je izabrao ovu drugu...Gledam, al' oči su mi sklopljene.

Osećam miris sveže lakiranog drveta.Pomislih kako je moj mrtvački Sanduk prilično dobar za pare koje sam dao. Da, konačno sam umro. Slusam popa koji nariče i decu koja se deru: "Kuku! Strikooo!" Odlučih da se malo prošetam, da vidim je l' mi baba Bosa došla na sahranu. Začudio sam se kad sam shvatio koliko se lako krećem. Moram priznati da sam zadovoljan.

Sahrana je prilično dobro uradjena. Mile, prvi gučevački trubač sa svojim pleh orkestrom dobro je obavljao posao. Svinja se okretala na ražnju, dok se moj pijani zet valjao u blatu. Baba Stana je sa dedom Milojicom

zamišljeno gledala u moj grob i uzdisala.

Počeh da vičem: "Šta kukaš stara, nije Omoljica mrtav, opet živim", ali se setih da ne može da me čuje. Pogledah jos jednom moje sirote unučiće i pomislih: "E deco, deco, ko je vas poznavao ni pakao mu neće teško pasti."

Osetih u tom trenutku kako me nešto vuče na gore: "E pa dodje vreme da se rastajemo". Putovao sam, mogu vam reći, dobrih pet sati. Na vratima raja stajao je Sveti Petar. "Zdravo Petre, pa dodje vreme da se i mi

ispričamo".

Petar me je mrko gledao, ali konačno prozbori: "Ne piše ti se dobro, Omoljice, puno si grešio. Bog te čeka." Priznajem, malo sam se uplasio, jer ovo mi je, znate, bio prvi susret sa Bogom, a to nije mala stvar. Ćutim ja, ćuti on. I tako ćutimo mi jedno pola sata i konačno se odvažih pa rekoh:

"Dobar dan, Bože!". Opet ćutimo, a mene već počele i noge da izdaju. Znate, ne umire čovek svaki dan.

 Konacno Bog popravi kravatu, promeškolji se malo na svom oblaku i rece: "Kazi Omoljice."

Ovaj govor sam prilicno dugo spremao pa sam rešio da mu kažem sve od prve do posledje reči:

"O Boze, vladaru carstva nebeskog, Ti koji nebom hodaš, Tvorcu mog psa Marka, sinova Mirka i Žuje, baba Bose i deda Radovana, mog kuma Spasoja i izvinjavam se ako sam nekoga u svoj brzopletosti zaboravio da

spomenem..."

Tu stadoh i primetih da se zbunio. Zamislite - Bog tako veliki, ja tako mali, pa se zbunio preda mnom. Medjutim, našao je nekako prave reci, pa rece:

- Jesi li ti Omoljice pročitao "Koštanu"?

- Nisam - velim ja.

- A jesi li, Omoljice, primetio da svetlosti nesta?

- Nisam - opet ću ja zbunjeno.

- Da li te tuga obli, Omoljice?

- Ne Gospode - rekoh - a zašto?

-  Zato što je to, Omoljice, tema ovog pismenog zadatka, i bojim se da si promašio temu.

Bog je moćan - pomislih u sebi...

 

 

**Dobio je 5!!!**

 

I zaslužio!

Evidentirano....you cant ever have fear in you, you need to have that little bit of feeling of immortalilty that you're going after it.....
*kamichak*
Full Member
***
Offline Offline

Poruka: 163


Profil
« Odgovor #1 : juli 03, 2009, 06:35:05 pm »

aaaaaa  Shocked  Shocked  Shocked

Kako je dobar!!!!!

Kome bi palo na pamet, sem doticnom Smiley,  da ovako nesto napise na ovakvu temu!
Evidentirano
M~K~T
Hero Member
*****
Offline Offline

Poruka: 634


COLD AS LIFE


Profil WWW Email
« Odgovor #2 : juli 04, 2009, 12:36:25 pm »

heheheheh super je skroz
ovo je jedan od boljih pismenih zadataka koje sam procitao laugh
Evidentirano

DARK ARTS COLLECTIVE -------  http://www.myspace.com/496186526   -----------TATTOOS
Bungee
Hero Member
*****
Offline Offline

Poruka: 667


Live long... Rock hard! \m/

bungee_nsrc@yahoo.com
Profil Email
« Odgovor #3 : juli 04, 2009, 08:34:23 pm »

Rad mu je vrhunski. Zasluzio je bar 10 a ne samo 5.

Nego kada smo se vec dotakli tema iz prosvete...

Evo primer zadataka iz matematike za prijemni za srednju skolu za nase nove "napredne" generacije:

1) Мали Аца има четири грама кокаина. Ако 1/8 прода Зеки за 5 евра а 1/4 Гоксију за 10 евра, колика је улична вредност онога што му остаје?

2) Бели добија 2000 евра за украдени BMW, 1000 за украдени Голф 5 и још 2500 за Ауди А8. Ако украде један BMW и 2 Голфа 5, колико Аудија треба да мазне да би имао укупно 9000 евра?

3) Киза је добио 6 година за убиство, а од наручиоца је добио 10 000 евра. Ако његова жена троши 100 евра месечно, колико пара ће му остати кад се изађе из ћузе?
Додатно питање: Колико времена ће још морати да лежи ако убије гадуру која му је потрошила паре?

4) Шоми је украо Ганетов Кавасаки. Док Шоми бежи брзином од 100 км на сат, Гане вади утоку. Ако му треба 7 секунди да извади утоку, репетира је и испали, колико далеко може да стигне Шоне док га овај не обори?

5) Ако је укупан просек оцена из хемије у једном одељењу 2,00, и ако Ђоле звекне наставници 3 шамара, за колико ће се повећати просек оцена на следећем часу?
Evidentirano

.   ___
  / ,,../
 /.-.-..\_
/______/
O--^--O
Andreja
Hero Member
*****
Offline Offline

Poruka: 559


Rajd or daj

andrejakadic379@hotmail.com
Profil WWW Email
« Odgovor #4 : juli 21, 2009, 04:25:45 am »

Hahahah, e, odlican je! Odusevio sam se!
Evo i jedan moj pismeni (gde je smajli za posramljenost?) Smiley
http://i306.photobucket.com/albums/nn266/Andreja666/Pismeni.jpg
Evidentirano

X3MJSH
Administrator
Hero Member
*****
Offline Offline

Poruka: 1902


stay clean


Profil Email
« Odgovor #5 : februar 08, 2010, 02:20:14 pm »

Učenik 6 razreda Slaven sa Cetinja je napisao sledeći rad, a kad je dobio 1 njegovi matori su se žalili crnogorskom ministarstvu prosvete...

Jesen na cetinju
Počela je jesen u našem gradu. Umrlo je više ljudi, kao i u svakoj jeseni. Meni ih je žao, ali Živku Orlandiju baš i nije. On često kaže da tako mora i treba. A kad mu je brata majka gađala među rogove nije tako mislijo. Domaćice spremaju zimnicu. Ja sam srećan. Grad je pun lišća a tata kaže da bi smećari trebali da idu u kura.c jer evo već treća jesen kako ništa ne rade. Od ove jeseni nam strašno faljiva struje u kuću, pa mama kaže za elektrodistributere to su jedna gov.na, a nije mislila na tom načinu kada nam je kuća bila puna struje. Ove jeseni i ja sam kao i mnogi drugi smo se zaljubili u istoj curi. To je mala od pašanoga-Vera. Ja je zovem Vjera jer me stid da se odvajam od društva. I ove jeseni ptice su pošle na jugu. Rode i vrapci i slavuji su ostali. Meni ih je žao jer su one male i nezaštićne, pa bi ih mnogi mangupi mogli ubiti namrtvo. Ðed kaže da su one ptičiji proleterijat, a nije tako mislijo ka nam se roda posrala na fiću, pa je fata do Špadijerskog vrha. Ðed je tada slomio nogu, a tu rodu je ubio ujak Vlado dva dana poslijed golijama rukama. On kaže da se branila ka čovjek. Meni je bilo žao a žao mi je i đeda koji je slomijo nogu. Ali mi je žalije na rodu jer je đed živ a roda ne a mislim da bi rodi bilo milije da je ujak Vlado slomijo nogu a da je ona ubila đeda pod Špadijerski vrh. Mada bi meni bilo mrznije. Ja isto mislim da bi najbolje bilo da se ujak Vlado posra đedu na fiću i da ga je đed ubio sjekirom, ka što je htio babu jedan put, a da se roda ne miješa. To je radi toga što me je ujak Vlado (rak ga izijo) šlepio u glavu kad sam prnuo pred direktorom Oboda pa ga je bilo stid od mene. Od kad je ubio rodu još mi je mrzniji. Brat od tetke mi Vojo, je ka svake jeseni kupio petarde kod Paljevića u Donje Polje. Oni nemaju para za ljeb pa prodaju petarde. Meni ih je žao. Baba kaže da su dobri ljudi, a nije tako mislila kad su joj zapalili garažu đe je đed i njegovi penzioneri igra fircik u pare.
Jesen mi je još draga radi strika Želja što dolazi sa broda. On je bogat čovjek i dosta je zgodan. Svaki put s broda dovede novu strinu, pa ode na brod. Poslije ih mi teško izbacimo iz kuće. Nešo kaže da te žene šiljemo kod njega jer mu ih je žao da se svade s majkom po vas dan. A nije tako mislio kad mu na kocku u pećinu pošle tri plate pa je ijo u našu kuću. Ne znam što bi još pisa od jeseni. Još sem da je volim i njeni plodovi nama đeci daju vitamine da bi smo postali jaki.
Evidentirano
Bungee
Hero Member
*****
Offline Offline

Poruka: 667


Live long... Rock hard! \m/

bungee_nsrc@yahoo.com
Profil Email
« Odgovor #6 : april 27, 2010, 03:38:43 pm »

  Pakleno dobar odgovor

        Pakao - Teorija

Ovo je navodno istinit događaj i odgovor na testu iz hemije na Univerzitetu u Beogradu. Odgovor jednog od studenata je bio toliko maštovit, da je profesor odlučio da ga podeli sa svojim kolegama preko interneta.

Pitanje: "Da li je Pakao egzoterman (predaje toplotu) ili endoterman (absorbuje toplotu)?"

Većina studenata je napisala svoje pretpostavke na osnovu Bojlovog zakona (gasovi se hlade kad se šire i zagrevaju kad se skupljaju) ili neku drugu varijantu... Jedan od studenata je napisao sledeće:
 
"Prvo, treba da znamo kako se zapremina Pakla menja sa vremenom. Dakle, treba
nam stopa rasta broja duša koje u Pakao ulaze i onih koje iz njega
izlaze.  Smatram da odmah možemo pretpostaviti da duša koja jednom uđe u Pakao više iz njega ne izlazi. Znači, broj duša se povećava. Da bismo dobili predstavu o tome koliko je u Paklu duša, osvrnimo se na različite vere koje danas postoje na svetu. Većina tih vera tvrdi, da onaj ko nije pripadnik baš te određene veroispovesti ide u Pakao. Dakle, zaključak je da će sve duše završiti u Paklu. Ako tome dodamo  odnos nataliteta i mortaliteta, možemo očekivati da broj duša  eksponencijalno raste. Obratimo pažnju na odnos promene zapremine Pakla prema broju pristiglih duša, jer prema Bojlovom zakonu, za zadržavanje istog pritiska i toplote zapremina mora rasti proporcionalno sa brojem pristiglih duša.
 
To nam pruža dve mogućnosti:
 
1)     Ako se zapremina Pakla povećava manje od potrebnog prosečnog broja duša koje stignu u Pakao, toplota i pritisak Pakla će toliko porasti da će Pakao eksplodirati.
 
2)     Ako se Pakao širi brže od proseka koji mu je potreban da primi sve duše, toplota i pritisak će toliko opasti da će se Pakao smrznuti.
 
Koja od mogućnosti je ispravna?

Ako uzmemo u obzir izjavu, koju je kategorički dala Milica sa četvrte godine, a koja glasi: "Pre će se Pakao smrznuti nego što ću ja sa tobom da spavam" i činjenicu da je sa mnom spavala juče, mora biti ispravna teorija broj 2, dakle Pakao je sigurno egzoterman i smrznuo se.
 
Zaključak ovog izlaganja je, da ako je Pakao smrznut, ne prima više duše i preostalo je samo Nebo, što je dokaz postojanja Boga, a to objašnjava i zašto je Milica sinoć vikala "Ah moj Bože!" 
 
Ovaj student tehnologije je jedini dobio 10 poena.
 
Evidentirano

.   ___
  / ,,../
 /.-.-..\_
/______/
O--^--O
ARGUS
Global Moderator
Full Member
*****
Offline Offline

Poruka: 240


Audaces fortuna iuvat!


Profil Email
« Odgovor #7 : april 27, 2010, 06:57:42 pm »


Ne znam gde si ovo iskopao ali odavno nešto bolje nisam pročitao!
 
Grin   Grin   Grin   Grin   Grin   Grin   Grin   Grin   Grin   Grin   Grin   Grin   Grin   Grin   Grin   Grin   Grin
Evidentirano
ARGUS
Global Moderator
Full Member
*****
Offline Offline

Poruka: 240


Audaces fortuna iuvat!


Profil Email
« Odgovor #8 : april 29, 2010, 05:32:04 pm »

----PISMA TINEJDZERA UPUCENA casopisima tipa OK, Bravo...


  1. Sa deckom sam stupila u intimne odnose prije godinu dana i stalno
  koristim pilulu. Prije mjesec dana, na fakultetu sam upoznala momka s
  kojim sam takodjer stupila u intimne odnose. Moje je pitanje da li
  moram uzimati jos jednu pilulu, jednu za decka, a drugu za kolegu sa
  faksa?(oprezna)

  2. "Pomozite molim vas, stalno mi na kiti ispod glavica nesto bijelo!
  U potpisu : Sokol " Odgovor: SOKOLE, OPERI GA!!! (Ovo je doslovan
  odgovor!)

  3. Gledala sam pornic, treba li ga premotati kad ga budem vracala u videoteku?

  4.Imam 15 godina i nameravam stupiti u intimni odnos sa svojim
  momkom, ali me uzasno strah da ne ostanem trudna. Mislim, da ostanem
  trudna to bi bila tragedija jer je momak jako siromasan, a mama mi
  daje dnevno samo 100 dinara za kafu i kad bi skupljala za abortus trebalo
  bi mi 5 godina, a trudnoca traje samo 9 mjeseci. sta da radim?

  5. Imam 16 god, spavala sam nedavno s deckom i cula sam da do 18 god
  himen ti ponovno naraste . koliko mu vremena treba?

  6. Spavam s 2 decka, da li ovaj prvi dok spavam s njim moze znatii da
  sam ga prevarila?

  7. Prijateljica mi je rekla da ako se istusiram nakon sexa necu ostati
  trudna jel to istina ?

  8.Cula sam neke cure iz 8 razreda spominju rijec peting, pa me zanima
  sta je to i da li se moze izlijeciti? Hvala.

  9. Imam devojku, ali povremeno jednom prijatelju pusim *****. Da li
  sam homoseksualac? (Odgovor: Ne, ti si biseksualac)

  10. Spavala sam s deckovim bratom, da li se to smatra varanjem? (ma
  nije ostaje u familiji)

  11. Uvijek kad se tusiram okrenem tus prema sebi i to mi jako pase, da
  li sam normalna??? Odgovor: A kak bi se drugacije mogla tusirati?

  12. Primietila sam da na reklamama za uloske uvijek bude neka plava
  tekucina, a meni curi crveno.. Jesam li normalna?
Evidentirano
X3MJSH
Administrator
Hero Member
*****
Offline Offline

Poruka: 1902


stay clean


Profil Email
« Odgovor #9 : april 30, 2010, 10:04:04 am »

 Grin    Grin    Grin    Grin    Smiley    Smiley    Smiley    Cheesy    Cheesy    Cheesy

ne verujem... eto šta se desi kad decu edukuju pornići i EPP...
Evidentirano
gfx
 Strana: [1] Štampa 
gfx
Pređi u:  
gfx gfx