evo za novu godinu bila akcija u Lazarevoj pecini...pa da pocnemo
negde oko 17h krenusmo iz BG-a busem(Jera i ja), pauza u Paraćinu da majstor sipa gorivo pa ugrabismo priliku da pojedemo po koju pljesku...

u Boru se srećemo sa ostatkom ekipe i posle par tura u jednom finom kafeu odlazimo u Zlot(tu nam se pridruzio Milan)...spavanje u Istraživačkom Centru(uglađeno ime za kontejner koji se nalazi u pećini)...ujutro odlazimo u selo po hleb(tacnije NLEB, vidi sliku), u jednoj domaćinskoj kući pojedosmo kačamak pa nazad u pećinu...

nakon toga malo šetkanja i fotkanja po turističkom dijelu pećine...

posle podne dolaze Srbija, Dexter, Srbijin kum i Sneža...palimo roštilj...a Srbija se okusao sa svojim kumom u hrvanju(valja napomenuti da je napolju bio debeo minus

)

posle je Jera pokusao izvesti vatromet od magnezijuma ali se malo zeznuo za količinu tako da smo prosli bez vatrometa...

nakon toga je dio ekipe otisao u Bor da čeka novu godinu uz Maju Nikolić i Zoricu Brunslik, ostali na spavanje...e da valja napomenuti da smo Dexter i ja pokusali napraviti malo jacu petardu(malo jacu

) da bi nadjacali Vlahe koji su slavili u blizini ali je flaša proizvoda poznatog kao VODA VODA bila tako kvalitetno izrađena da je otrpela ogroman pritisak acetilena i nije eksplodirala već se sve završilo sa nekoliko minuta plavog plamena...
narednog dana tj 01.01.2008 Jera, Dexter, Milan i ja ulazimo u pećinu, ostali se vraćaju za Beograd...

e sad jedna gratis reklama, šte što su Milanu malo podrhtavale ruke...

prepakivanje rasvjete na reci

traverza...voda je duboka pa se mora užetom...

crtanje prečice na tačci 99

e ovo je pokušaj prikazivanja veličine dvorane zvane Crveni kristal ali ipak je potrebno malo više rasvjete(moj speedlite 188 inace kupljen na buvljaku nije bas dorastao ovome...)...

ako ne idete prečicom videćete ove draperije...

prečica br 2

valja napomenutu da su nas u povratku na sifonu sačekali Gordan i Miloš koji su u međuvremenu došli sa Bokijem...i uspjelo im je da preplaše Jeru...
unutrašnjost kontejnera, iznad je sprat(polica) za spavanje

sutradan je ekipa u sastavu Miloš, Gordan, Milan i Dexter ušla sa zadatkom da nastave crtanje Vatrenog kanala...u neko doba su se vratili jer nisu našli skretanje iz ASAKovog u Vatreni...
narednog dana ulazimo jera, Gordan i ja sa namerom istraživanja i crtanja bočnog kanala koji se nalazi na reci...dužina oko 130m, kanal je jako malih dimenzija i sve je u blatu, yavršava se sifonom sa stalnim dotokom vode...usput smo ušli u Asakov kanal i označili skretanje u Vatreni...a evo i kako smo izgledali nakon svega toga

sutradan ulazimo Boki, Miloš, Milan i ja, crtanje Vatrenog...Jera i dexter su išli do mošu(starac na Vlaškom) Ilije po brmzu(sir po Vlaski)...

malo fotki iz turističkog dijela...

nakon dolaska u jednu oveću dvoranu Boki i Milan odlučuju da se vrate(umor i klaustrofobija su učinili svoje...

) i izlaze napolje ovakvi...
nakon 2h dolazimo na suženje na kojem treba malo više kopati i odlučujemo da se vratimo pošto nemamo adekvatan alat za kopanje...sve u svemu izmjereno je oko 250m kanala što je odličan rezultat s obzirom da kretanje kroz kanal izgleda otprilike ovako

još jedna reklama, valjda će biti i koja Dorina gratis

nakon izlaska...obratite pažnju na boju kombinezona(svetlo sivo i svetlo plavo...hm....

)

nakon skidanja prvog sloja blata

e sad prepisivanje podataka...

ako nekad neko poželi da testira neki komad opreme a ne nema ideje šta bi sve moglo...e pa Jera je idealna osoba za to...oni koji ga poznaju znaju zašto...samo budite spremni da kupite novo TO jer će sadašnje već nekako završiti u komadićima...