Extreme Sports Forum
gfxgfx

Dobrodošli, Gost. Molim vas prijavite se ili se registrujte.
Da niste izgubili svoj aktivacioni e-mail?

Prijavite se korisničkim imenom, lozinkom i dužinom sesije
X-Sports

gfx gfx
gfxgfx

Dobrodošli na Extreme Sports Forum!

gfx gfx
gfx
43164 poruka u 1706 tema 1349 članova - Poslednji član: Iwan NS Jul 04, 2009, 05:04:20 am
*
gfx*PočetnaPomoćPretragaPrijavljivanjeRegistracijagfx
gfxgfx
Stranice: [1] Štampaj
Autor Tema: Lazareva pecina  (Pročitano 1808 puta)
zeljo_bl
Full Member
Van mreže Van mreže

Pogledaj profil WWW E-mail
« poslato: Januar 10, 2008, 01:44:51 pm »

evo za novu godinu bila akcija u Lazarevoj pecini...pa da pocnemo

negde oko 17h krenusmo iz BG-a busem(Jera i ja), pauza u Paraćinu da majstor sipa gorivo pa ugrabismo priliku da pojedemo po koju pljesku...

u Boru se srećemo sa ostatkom ekipe i posle par tura u jednom finom kafeu odlazimo u Zlot(tu nam se pridruzio Milan)...spavanje u Istraživačkom Centru(uglađeno ime za kontejner koji se nalazi u pećini)...ujutro  odlazimo u selo po hleb(tacnije NLEB, vidi sliku), u jednoj domaćinskoj kući pojedosmo kačamak pa nazad u pećinu...

nakon toga malo šetkanja i fotkanja po turističkom dijelu pećine...

posle podne dolaze Srbija, Dexter, Srbijin kum i Sneža...palimo roštilj...a Srbija se okusao sa svojim kumom u hrvanju(valja napomenuti da je napolju bio debeo minus Grin)

posle je Jera pokusao izvesti vatromet od magnezijuma ali se malo zeznuo za količinu tako da smo prosli bez vatrometa...

nakon toga je dio ekipe otisao u Bor da čeka novu godinu uz Maju Nikolić i Zoricu Brunslik, ostali na spavanje...e da valja napomenuti da smo Dexter i ja pokusali napraviti malo jacu petardu(malo jacu Grin Grin Grin) da bi nadjacali Vlahe koji su slavili u blizini ali je flaša proizvoda poznatog kao VODA VODA bila tako kvalitetno izrađena da  je otrpela ogroman pritisak acetilena i nije eksplodirala već se sve završilo sa nekoliko minuta plavog plamena...

narednog dana tj 01.01.2008 Jera, Dexter, Milan i ja ulazimo u pećinu, ostali se vraćaju za Beograd...

e sad jedna gratis reklama, šte što su Milanu malo podrhtavale ruke...

prepakivanje rasvjete na reci

traverza...voda je duboka pa se mora užetom...

crtanje prečice na tačci 99

e ovo je pokušaj prikazivanja veličine dvorane zvane Crveni kristal ali ipak je potrebno malo više rasvjete(moj speedlite 188 inace kupljen na buvljaku nije bas dorastao ovome...)...

ako ne idete prečicom videćete ove draperije...

prečica br 2

valja napomenutu da su nas u povratku na sifonu sačekali Gordan i Miloš koji su u međuvremenu došli sa Bokijem...i uspjelo im je da preplaše Jeru...

unutrašnjost kontejnera, iznad je sprat(polica) za spavanje

sutradan je ekipa u sastavu Miloš, Gordan, Milan i Dexter ušla sa zadatkom da nastave crtanje Vatrenog kanala...u neko doba su se vratili jer nisu našli skretanje iz ASAKovog u Vatreni...

narednog dana ulazimo jera, Gordan i ja sa namerom istraživanja i crtanja bočnog kanala koji se nalazi na reci...dužina oko 130m, kanal je jako malih dimenzija i sve je u blatu, yavršava se sifonom sa stalnim dotokom vode...usput smo ušli u Asakov kanal i označili skretanje u Vatreni...a evo i kako smo izgledali nakon svega toga

sutradan ulazimo Boki, Miloš, Milan i ja, crtanje Vatrenog...Jera i dexter su išli do mošu(starac na Vlaškom) Ilije po brmzu(sir)...

malo fotki iz turističkog dijela...

nakon dolaska u jednu oveću dvoranu Boki i Milan odlučuju da se vrate(umor i klaustrofobija su učinili svoje... Wink) i izlaze napolje ovakvi...

nakon 2h dolazimo na suženje na kojem treba malo više kopati i odlučujemo da se vratimo pošto nemamo adekvatan alat za kopanje...sve u svemu izmjereno je oko 250m kanala što je odličan rezultat s obzirom da kretanje kroz kanal izgleda otprilike ovako

još jedna reklama, valjda će biti i koja Dorina gratis Grin

nakon izlaska...obratite pažnju na boju kombinezona(svetlo sivo i svetlo plavo...hm.... Huh?)

nakon skidanja prvog sloja blata

e sad prepisivanje podataka...

ako nekad neko poželi da testira neki komad opreme a ne nema ideje šta bi sve moglo...e pa Jera je idealna  osoba za to...oni koji ga poznaju znaju zašto...samo budite spremni da kupite novo TO jer će sadašnje već nekako završiti u komadićima... Grin Grin Grin

Sačuvana

zeljo_bl
Full Member
Van mreže Van mreže

« Odgovor #1 poslato: Januar 10, 2008, 01:45:29 pm »

evo još nkoliko pričica vezanih za Lazarevu...

za mene najbitnija...KAKO JE KONTEJNER DOBIO STRUJU

akcija se desila za bozoc 2006(Jera, Vuk, Boiki i ja)...imali smo namjeru uci u pećinu ali zbog velikog vodostaja nismo uspjeli...

na putu do prvog jezera...

turistički deo...

sređivanje kontejnera

kopčanje instalacija

e ovako je to ispalo(sad je preko toga laminatna ploča tako da se vide samo osigurači pa sve lepo izgleda...

mještani Stanijevića su se pobrinuli da naprave koš na školi kad već ministarstvo neće da poradi na tome

zime su prilično surove u tim krajevima...

posle smo posjetili Malu bizdanju na Samanjcu...hladno bejaše te noći a i oluja je bila...

a onda otkravljivanje na termalnom jezeru(sad banja Ždrelo) kod Petrovca na Mlavi...

Sačuvana

zeljo_bl
Full Member
Van mreže Van mreže

« Odgovor #2 poslato: Januar 10, 2008, 01:46:13 pm »

akcija za pravoslavnu 2007...

Bilo nas dosta Vera, Radoš, Ćiro, Aca, Pjana, Srbija, Danijel, Gojko, Boki i ja...jedva pobrojah sve, posle došao i Robert...

drug predsjednik je kupio nove šminkerske čilme al nije imao u vidu da su iste kraće za skoro 10cm od ovih za obične smrtnike...a reku treba gaziti na nekoliko mesta...

sa velike vertikale...

a sad malo nakita

još jedna gratis reklama...

sad još malo nakita...

bez brige dole je kada sa vodom...doduše ako je pogodite Grin... put vodi pored fotografa...

i još malo iz drugog objektiva

Dio koji sprečava vandale da unište ostatak pećine...

evo nas napolju...motel se nalazi na ulazu u pećinu...reka je iz pećine...

ako putujete preko Crnog vrha možete posjetiti manastir Gornjak...

...vrelo mlave...

... a kod vrela...

tremalni izvor- Ždrelo....

Sačuvana

zeljo_bl
Full Member
Van mreže Van mreže

« Odgovor #3 poslato: Januar 10, 2008, 01:46:28 pm »

evo nekoliko fotki raznih oblika pećinskog nakita

i jedan mali slepi miš

Sačuvana

EXTREME
Global Moderator
Hero Member
Van mreže Van mreže

« Odgovor #4 poslato: Januar 11, 2008, 11:43:19 am »

Zeljo nije te dugo bilo ali si se sa ovom pricom potpuno opravdao. Stvarno sam uzivao!
Svaka cast i nastavi da nam saljes ovakve  fotografije i price! Wink
Sačuvana

baltrekk
Hero Member
Van mreže Van mreže

Balkan Trekking Team

Pogledaj profil
« Odgovor #5 poslato: Januar 11, 2008, 09:30:24 pm »

Zaista su slike fantasticne!

Svaka cast na poduhvatu.  Wink
Sačuvana

Vladisha sk8
Hero Member
Van mreže Van mreže

Skateboarding owes me money - Kingpin mag.

vladarus@hotmail.com
« Odgovor #6 poslato: Januar 12, 2008, 02:16:27 pm »

Veliki respect... nadam se da ce biti jos ovakvih izvestaja.
Sačuvana

Do As I Say, Not As I Do.
KARPINSKI
Hero Member
Van mreže Van mreže

Pogledaj profil E-mail
« Odgovor #7 poslato: Januar 12, 2008, 03:56:22 pm »

Mnogo dobre slike i mnogo dobar izvestaj! Zeljo svaka cast! Wink
Sačuvana
zeljo_bl
Full Member
Van mreže Van mreže

« Odgovor #8 poslato: Januar 16, 2008, 10:12:47 am »

kad bi se jos javila i ostala raja sa svojim fotkama...

....za informaciju u istoj pe'ini je napravljen i snimak prilikom probijanja(kopanja) u Vatrenom kanalu koji je odlicnoo ispao s obziro na to da je sniman amaterskom 8mm kamerom...postoji i snimak sa ekspedicije iz 2005 sa istog terena...e sad kad bi bilo mogucnosti da se to montira(sve je u MPEG2 formatu) posto ja nemam bas ni sredstava ni tehnike za to...
Sačuvana

gfx
Stranice: [1] Štampaj 
gfx
Prebaci se na:  
gfx gfx
2005-2007 Extreme Gym