Extreme Sports Forum
gfxgfx

Dobrodošli Gost na forum. Ako niste član foruma, a želeli biste da budete, registrujte se.
Niste dobili email poruku za aktiviranje vaše prijave?

Ako ste član foruma, prijavite se, tako što ćete uneti korisničko ime, lozinku i vreme trajanja prijave. Ako ste zaboravli lozinku pritisnite ovde.
X-Sports

gfx gfx
gfxgfx

Dobrodošli na Extreme Sports Forum!

gfx gfx
gfx
62801 Poruka 2638 tema 10932 članova - Najnoviji član: Holden maj 24, 2012, 04:44:46 am
*
gfx*Prva stranaPomoćPretragaPrijavljivanjeRegistracijagfx
gfxgfx
      « nazad napred »
 Strana: [1] Štampa
Autor tema: Paraglajderom na 9947 metara - Ewa Wisnierska!  (Poseta: 1277 )
EXTREME
Global Moderator
Hero Member

Poruka: 1599

Profil WWW Email
« : januar 05, 2008, 11:23:41 pm »

Nemačka paraglajderica preživela je munje, tuču veličine dinje, temperaturu od minus pedeset stepeni i nedostatak kiseonika nakon što ju je oluja usisala i povukla na visinu veću od Mount Everesta...na neverovatnih 9947 metara. Da dobro ste pročitali!!!
MANILLA - 'Ewa Wisnierska imala je sreće kao da je deset puta zaredom dobila na lotou, kaže jedan od najiskusnijih australijskih paraglajdera. Njen let kroz oluju na visini na kojoj lete jumbo jetovi može se opisati samo jednom rečju - čudo.
Kinez koji je uletio u istu oluju u blizini grada Manille u australijskoj državi Novi Južni Wales nije bio te sreće. Telo He Zhongpina (42) pronađeno je 75 kilometara od mesta na kojem je uzleteo na svoje poslednje putovanje. Smrt je, pretpostavljaju stručnjaci, najverovatnije nastupila usled gušenja ili smrzavanja nakon što ga je usisala oluja.
Wisnierska je izjavila za Sydney Morning Herald da je trenirala za predstojeće Svetsko prvenstvo u paraglajdingu kada je naletela na oluju.
'Želela sam proleteti oko oblaka kada me je iznenada usisalo i počelo spiralno vrteti i dizati u visinu otprilike 20 metara po sekundi', izjavila je sretna paraglajderica. Kaže da se nakon 40 minuta do sat vremena probudila na visini od 6.900 metara. 'I dalje sam letela, rukavice su mi bile smrznute, nisam imala kočnica, a paraglajder je letio bez ikakve kontrole.'
Ništa nije mogla učiniti nego samo čekati, a bila je opremljena i GPSom za praćenje koji je snimio ceo let. 'Mislila sam da sam u nesvesti provela samo nekoliko minuta, a ne toliko dugo', objasnila je paraglajderica. Poslednje čega se sećam bio je mrak koji se smenjivao sa snažnom svetlošću!!!
Za kraj je jednostavno rekla:
"From the theory, I knew the chances to survive are almost zero, I knew I can only have luck, I can't do anything - and I got it."

* Eva.jpg (288.07 KB, 353x530 - (poseta: 243 ).)
Evidentirano

FLYING MAN
Administrator
Hero Member

Poruka: 644

flyingmann@gmail.com
Profil WWW Email
« Odgovor #1 : januar 06, 2008, 12:26:12 am »

Evo jedne slike, da vidite po kakvom su vremenu leteli. Ja tad ni iz kuće ne bih izašao.
A na ovom linku možete da pročitate utiske hrvatskog pilota paraglajdera koga je usisao kululonimbus.
http://www.paragliding.hr//index.php?option=com_content&task=view&id=64&Itemid=7

Evidentirano

Mr- B.
Jr. Member
**

Poruka: 77

Profil Email
« Odgovor #2 : januar 06, 2008, 01:48:11 pm »

Pricao mi je Vojo iz Zagreba o tome...
Ludo nema sta!
Evidentirano

Live life- Go Jump!!!
FLYING MAN
Administrator
Hero Member

Poruka: 644

flyingmann@gmail.com
Profil WWW Email
« Odgovor #3 : januar 07, 2008, 08:20:25 pm »

ja bih pre rekao glupo. Pozdravi Voju kad ga vidis.
Evidentirano

gfx
 Strana: [1] Štampa 
gfx
Pređi u:  
gfx gfx