Dobrodošli
Gost
na forum. Ako niste član foruma, a želeli biste da budete,
registrujte se
.
Niste dobili
email poruku za aktiviranje vaše prijave?
1 sat
1 dan
1 nedelja
1 mesec
Neograničeno
Ako ste član foruma,
prijavite se
, tako što ćete uneti korisničko ime, lozinku i vreme trajanja prijave. Ako ste zaboravli lozinku pritisnite
ovde
.
Dobrodošli na Extreme Sports Forum!
62801
Poruka
2638
tema
10932
članova - Najnoviji član:
Holden
maj 24, 2012, 04:32:56 am
Extreme Sports Forum
|
BIKE SPORTS
|
MTB
|
Trials bikes
« nazad
napred »
Strana:
[
1
]
2
3
4
5
...
23
Autor
tema: Trials bikes (Poseta: 33947 )
Nikac_sm_92
Hero Member
Poruka: 525
Trials bikes
«
:
novembar 19, 2007, 05:29:16 pm »
Jel moze neko da mi kaze kolko bi me kostalo ovo zadovoljstvo
pa nasho sam na nekom madjarskom sajtu je 67500 huf
e sad jel to oko 270 evra ili
eve ga url
http://www.biketrial.hu/index.php?megnyit=arlista&marka=17&tipus=44
pbpic1546801.jpg
(64.89 KB, 800x600 - (poseta: 167 ).)
«
Poslednja izmena: juni 07, 2008, 12:31:25 am MICHABASS
»
Evidentirano
All Cops are Basterd
Digni samnom jedan srednjak u vis i ponavljaj glasno F the police
Prokleta je kamenica i znacka sho sja sha mi vredi rotacija kada mozga nemam ja
Michabass
Hero Member
Poruka: 755
Odg: Trials bikes
«
Odgovor #1 :
novembar 20, 2007, 11:33:33 am »
Jeste 270 eura ali to je samo ram i to na nekom popustu što sumnjam da i dalje traje. Taj ram ZOO pitbull inače košta preko 350 eura.
To na slici bi te otprilike izašlo:
Zoo pitbul ram: 270
Zoo vila: 85
Zoo guvernala: 65
Echo lula: 25
Gripovi:10
Echo Šoljica: 30
Echo Felne: 120
Gume maxxis dh minion: 80
Echo Nable i žice: 180
Czar pogon i echo bash: 130
lanac: 10
pedale: 35
kočnica prednja magura mart sl: 180
kočnica zadnja magura hs33: 60
šelna zadnje kočnice: 20
.
.
total: 1370eur
Cene su onako grubo „iz glave“ i nemoj da me držite za svaku reč, ali manje od toga nije sigurno ceo bajs, a de je da ti ga neko donese preko grane, troškovi prevoza i ostale sitnice...
Evo ti cena celog bajsa u Madjarskoj:
http://www.x-gamezbikeshop.hu/index.php?type=termek&tid=2263
Evo ti link za ceo bajs u Engleskoj u funtama:
http://www.selectbikes.com/index.php?act=viewProd&productId=179
Evo ti u Rusiji cene u evrićima:
http://www.trialbikes.ru/path.php?p=1
Evo ti u Rumuniji (da, da i Rumuni imaju trials scenu a mi ništa):
http://shop.biketrials.ro/index.php?list=bike26
Evo ti Litvanija cene boli glava al daleko su:
http://www.trialparts.lv/cat.php?id=5
pozdrav
(modify)
P.S. inače 100EUR ti je oko 25.000 forinti ili HUF
«
Poslednja izmena: novembar 20, 2007, 11:37:35 am michabass
»
Evidentirano
Beware the lollipop of mediocrity. Lick it once and you suck forever.
http://www.justfuckinggoogleit.com/
Michabass
Hero Member
«
Odgovor #2 :
novembar 20, 2007, 02:38:29 pm »
Pa nažalost nemam!
Ali ti ako baš hoćeš da nabaviš trials ram možeš nov da uzmeš iz Madjarske za 170-200EUR Magellan Tucana magura 2007 godište koji ja trenutno vozim i mogu ti reći da je odličan!
Ostali delovi na njemu ne moraju baš da budu skupi kao dedicated trials delovi, možeš dosta toga da spakuješ sa postojećeg bajsa, i da se voziš šta te briga - za tako nešto nešto možeš da se provučeš i sa recimo 350-400EUR za ceo bajs.
Evidentirano
Michabass
Hero Member
«
Odgovor #3 :
novembar 21, 2007, 11:00:14 am »
pa u principu te felne za trials bajseve su pravljene baš za to i samo za to. Nisam video da ih koriste za dirt ili DH, ali za neko urbano trials zezanje su svakako dobre. Od standardnih double wall felni se razlikuju po neuobičajeno velikoj širini od, u proseku 5cm. Poredjenja radi Sunrims Double track koja važi za strašno dobru felnu za dirt recimo, a i za DH je široka 3,9cm. Ali nije fora samo u širini već i u profilu tj visini same felne. Dh i dirt felne su po pravilu na preseku "zaobljeno trouglaste" i znatno više od dedicated trials felni da bi mogle da izdrže ogromne sile koje nanose flat doskoci i impulsivni udari po vertikali, kojih u trialsu nema toliko jer tehnike koje vozači koriste same po sebi ublažavaju udare tj. upijaju. Za trials felnu je bitno da bude čvrsta "bočno" jer ima dosta tehnika koje krive felnu u tom smeru a i da ostane prava zbog magura kočnice koja se 99% koristi u trialsu pozadi a bogami i napred. Zato su toliko široke. A rupe u felni su tu da bi olakšale felnu maksimalno jer je ipak bitno da se uštedi na težini gde god je to moguće...
p.s. ryan leech pozadi vozi alexrims dx32 koja nije standardna trials felna i nije izbušena, ali je takodje poprilično široka, ima 3,9cm, dok napred ima rhyno lite što je u stvari ditch witch felna široka 32mm, odlična za "allround" vožnju. Tu kombinaciju i ja vozim ;-)
pozdrav
Evidentirano
Nikac_sm_92
Hero Member
«
Odgovor #4 :
novembar 21, 2007, 03:02:57 pm »
Sam josh jedno pitanje jel moze na taj ram zadnja disk kocnica i dali napred moze da se stavi amortizer
Evidentirano
All Cops are Basterd
Michabass
Hero Member
«
Odgovor #5 :
novembar 21, 2007, 03:26:19 pm »
Ne pozadi ne može disk kočnica jer se po pravilu za trials najbolje pokazala magura hs33 kočnica i većina trials ramova se pravi samo sa mogućnošću montaže Magure HS33. Napred šta ćeš da staviš zavisi od vile koju staviš. Odma da ti kažem da na ovaj ram najbolje pasuje kruta vila. Može da ide i eventualno amort sa manjim hodom od 65-80mm. Na vili po izboru ćeš imati opciju za montažu kočnice po izboru... Staviti amortizer sa velikim hodom je besmisleno na ovakam ram - polomio bi ga za dva dana...
pozdrav!!
Evidentirano
Nikac_sm_92
Hero Member
«
Odgovor #6 :
novembar 21, 2007, 09:51:24 pm »
E michabass znam da smaram a jel znas mozda neki madjarski sajt sa cenom magelana tucana posho mogu da odem do budimpeste nije mi problem
Evidentirano
All Cops are Basterd
DJole89
Hero Member
Poruka: 1398
Ride For FUN or don't ride at all
«
Odgovor #7 :
novembar 21, 2007, 11:39:13 pm »
Citat: michabass - novembar 21, 2007, 03:26:19 pm
Ne pozadi ne može disk kočnica jer se po pravilu za trials najbolje pokazala magura hs33 kočnica i većina trials ramova se pravi samo sa mogućnošću montaže Magure HS33. Napred šta ćeš da staviš zavisi od vile koju staviš. Odma da ti kažem da na ovaj ram najbolje pasuje kruta vila. Može da ide i eventualno amort sa manjim hodom od 65-80mm. Na vili po izboru ćeš imati opciju za montažu kočnice po izboru... Staviti amortizer sa velikim hodom je besmisleno na ovakam ram - polomio bi ga za dva dana...
pozdrav!!
Mene interesuje kako su se pokazale te felne koje ti koristis Tj koje koriste i leech!!!
I Koje Glave koristis isto tako!!!
Ja sam nabavio Maguru i sad ne bih da je montiram na ovaj moj Tocak u oBliQ Pereca
@Nikac
Znas da s takvim bajkom neces moci da vozis Dirt i Malo ces Morati da se stedis i na Streetu?
Mislim samo te Pitam da li si svestan toga! A nemam Nista Protiv DA Vozis TRIAL ipak je to najjaca Disciplina
Evidentirano
- It's NOT how many times you fall down, It's how fast you can get up!
- Don't worry be happy :-D
- Dont get hurt by the Words of people that are smaller than you are!
- If you Dont ask You don't get it
Michabass
Hero Member
«
Odgovor #8 :
novembar 22, 2007, 11:08:14 am »
Evo ti jedan madjarski sajt gde ima magelan ramova a progooglaj malo ima ih još (samo kucaj magellan tucana magura hu):
http://ebike.hu/termekek/vaz
evo još jedan:
http://www.ridebike.hu/kereses?qu=tucana
Citat: Nikac_sm_92 - novembar 21, 2007, 03:30:52 pm
E hvala ti kontam da cu onda uskoro da prodam kocnice i vilju pa da uzmem krutu a kolko je kruta vila i kolko je hs 33 magura
kruta vila ne može da se montira na ram koji je predvidjen da primi amortizer sa većim hodom od recimo 100mm i jače... tj može ona da se montira ali je onda pogon previše nizak i pedalama možeš da zakačiš beton i da se slomiš...
Ramovi za trials kao što je magellan tucana ili onaj ZOO što si se primio imaju visoku patronu pogona i malo su duži generalno tako da kad se montira kruta vila sve je u redu.
Trials bajsevi nemaju amortizere jer je to suprotno onome za šta oni služe: doskoci se upijaju veštinom vozača a ne federima, ramovi su u poredjenju sa dirt ramovima slabiji jer se ne rade double backflipovi tailwhipovi i raznorazne vratolomije koje ako nešto krene naopako mora ram da istrpi...
Zato su dirt bajsevi izdržljiviji od trials bajseva ali su jelte i teži u proseku za 3-5 kila. To su brate dve različite discipline i ako nameravaš da voziš dirt nemoj da nabavljaš trials ram jer ćeš ga slomiti u rekordnom roku, a pogotovo ako nisi baš "smooth" vozač.
S druge strane ako si rešio da vežbaš trials fore trebaće ti obavezno trials ram jer bajsevi sklopljeni za dirt i street su generalno preteški za izvodjenje trials tehnika a i ostali delovi na njima nisu prilagodjeni potrebama trialsa: guvernale uske za bar spin recimo, a za trials trebaju što šire (standard je 720-740mm), drivetrain podešen na teži prenos recimo napred 32 pozadi 16-17 dok za trials ide napred 22 pozadi 18 čak i 20, i naravno kruta vila zbog kontrole i male težine napred naspram velikog hoda napred za dirt, disk kočnice pozadi ne idu na trials bajseve jer se često lome zbog bočnog naskakanja na beton a disk kočnica je za dirt standard...
@djole89
meni se DX32 felna pozadi pokazala odlično: čvrsta je kolko oćeš, nije ni mrdnula odkako sam je montirao pre par meseci... Montirao sam Shimano Deore nablu sa 36 rupa jer toliko ima ova felna... Žice su neke truba od 10 dinara za komad :-) ali za sada ni one ne mrdaju... ranije sam imao problema sa felnama koje idu na scott yz2 mislim da su dm18 one su baš tanke i magura ne pasuje na njih baš najbolje. Na Ditch Witch felnu pozadi ide lepo HS33 - bar kod mene je pasovala lepo. U principu možeš da montiraš HS33 na bilo koju felnu koja je predvidjena za "rim brake" ali kako će raditi to mora da se proba...
Evidentirano
Nikac_sm_92
Hero Member
«
Odgovor #9 :
novembar 22, 2007, 12:35:40 pm »
Nashao sam magelan tucana za 132 eyura
a kontam da ye vila oko 60 eyura
hs33 cu nabaviti za 50 eyura
i da moracu nofe bandashe da uzmem e za njih nemam prestavu kakvi mi trebaju i kolko kostayu uglavnom ostale delove imam
Evidentirano
All Cops are Basterd
Michabass
Hero Member
«
Odgovor #10 :
novembar 22, 2007, 02:53:56 pm »
Kažem ti uzmi recimo Sunrim Ditch Witch bandaš ili eventualno Alexrims DX32 i nemožeš da pogrešiš...
Sine evo ti malo da se pržiš i da se ložiš, obrati pažnju kako je montirana prednja magura HS33, čista erotika...
zoo-pitbull-07.jpg
(166.84 KB, 800x600 - (poseta: 179 ).)
zoo 3_pitbul116.jpg
(50.25 KB, 800x600 - (poseta: 147 ).)
Evidentirano
majlan_ns
Hero Member
Poruka: 1023
BIKE n SOUL
«
Odgovor #11 :
novembar 22, 2007, 04:46:10 pm »
nikac nemoj da mislis da ti ja nesto kenjam ali nemoj previse da se zaleces sa kupovinom tih trial delova i iiiii itd mislim da ti to nije pametno jer ces se mozda kasnije pokajati i ja kad sam poceo da vozim,vozio sam trial,trial mi je bio najbolji i to sam prvo i radio i onda mi je pomalo i dosadio i nemam pojma .... takodje i nikola je vozio trial i to veoma dobro ali eto danas nije vise tako......bolje sastavi neki bike kao sto ima jeff L..... pa kombinuj street trial i tako nesto ........
Evidentirano
N O V I S A D N O V I S A D N O V I S A D
DJole89
Hero Member
Poruka: 1398
Ride For FUN or don't ride at all
«
Odgovor #12 :
novembar 22, 2007, 05:10:57 pm »
Citat: majlan_ns - novembar 22, 2007, 04:46:10 pm
nikac nemoj da mislis da ti ja nesto kenjam ali nemoj previse da se zaleces sa kupovinom tih trial delova i iiiii itd mislim da ti to nije pametno jer ces se mozda kasnije pokajati i ja kad sam poceo da vozim,vozio sam trial,trial mi je bio najbolji i to sam prvo i radio i onda mi je pomalo i dosadio i nemam pojma .... takodje i nikola je vozio trial i to veoma dobro ali eto danas nije vise tako......bolje sastavi neki bike kao sto ima jeff L..... pa kombinuj street trial i tako nesto ........
Jeste!!! eto ja kopiram Jefa
@mischabass
Gde si naso felne i koliko si Platio Zadnja me Interesuje Jer I ja Sam kupio Maguru pa ocu da imam i Felnu koja joj Pristaje !!!
I Vedeo sam ovi sto voze novu skolu da rade Tail wipove S magura kocnicama ??
Evidentirano
- It's NOT how many times you fall down, It's how fast you can get up!
- Don't worry be happy :-D
- Dont get hurt by the Words of people that are smaller than you are!
- If you Dont ask You don't get it
Nikac_sm_92
Hero Member
«
Odgovor #13 :
novembar 22, 2007, 05:33:46 pm »
e michabass osh mi reci kolko si platio vilu i di si je nabavio
Evidentirano
All Cops are Basterd
Michabass
Hero Member
«
Odgovor #14 :
novembar 23, 2007, 09:10:41 am »
@djole89
zadnju felnu Alexrims dx32 sam nabavio preko Miloša Zozima iz Subotice kao i ram Magellan tucana magura 2007. Felna me izašla oko 35EUR a ram oko 170EUR. Krutu vilu sam nabavio polovnu od Iva tripunovića ali tih vila (Kona P2) ima u Madjarskoj za nekih 35 EURa. Za sve što ne možete da nabavite kod nas u Planet bike-u ili u Capriolu u Beogradu obratite se Milošu... (kakva reklama čoveče...)
Ovo što kaže Majlan je na mestu, jer je to sve stvar ličnog izbora. Za trials stvarno treba mnogo da se radi i tu nema prečica i muda do zemlje ne pomažu mnogo mora i klikeri da se koriste i da se bude uporan i mnogo da se pada.
Ako ćeš uglavnom da voziš trials onda nabavi trials ram, krutu vilu, hs33 pozadi, široka felna i velika guma, prenos 22:18; = oko 11kg i oko 400EUR
a ako ćeš da voziš dirt i urban assault onda mrcinu od rama tešku 3 kila, napred amort sa bar 130mm hoda, disk kočnice itd itd = oko 15kg i oko 700EUR
ako ćeš jedan bajs da ti završava obe namene: titanijumski ram npr. norco trials team koji vozi Ryan, vila marzocchi fabrički prebudžena na hod od samo 65mm, truvativ trials pogon, xtr menjač zadnji, dx32, hs33 = oko 12kg i oko 1300EUR
Zato ne može i jare i pare, i zato ja imam dva bajsa, jedan s krutom vilom a jedan sa amortizerom :-)
aj pa tako
Evidentirano
Strana:
[
1
]
2
3
4
5
...
23
Pređi u: