Extreme Sports Forum
gfxgfx

Dobrodošli Gost na forum. Ako niste član foruma, a želeli biste da budete, registrujte se.
Niste dobili email poruku za aktiviranje vaše prijave?

Ako ste član foruma, prijavite se, tako što ćete uneti korisničko ime, lozinku i vreme trajanja prijave. Ako ste zaboravli lozinku pritisnite ovde.
X-Sports

gfx gfx
gfxgfx

Dobrodošli na Extreme Sports Forum!

gfx gfx
gfx
62801 Poruka 2638 tema 10932 članova - Najnoviji član: Holden maj 24, 2012, 03:57:25 am
*
gfx*Prva stranaPomoćPretragaPrijavljivanjeRegistracijagfx
gfxgfx
      « nazad napred »
 Strana: [1] Štampa
Autor tema: Australia - 12000km na BMW GS Adventure  (Poseta: 1745 )
LUC1FER
Global Moderator
Hero Member

Poruka: 616

eXtreme is my name!

luka@sbb.co.yu
Profil Email
« : decembar 15, 2007, 06:18:39 pm »

Tekst i fotografije su preuzete sa www.advrider.com

Dobar dan svima!

Pokusacu da vam bar u nekoj meri prenesem utiske koje sam stekao u toku mog 12000km dugom putovanju po Austrakijskom kontinentu...

Putovanje sam obavio na mom novom motoru...kao sto mozete videti sa fotografija u pitanju je BMW 1200 GS Adventure, od 1200 kubika sa malim modifikacijama kao sto su 100W svetla dodatni koferi, dodatne uticnice za 12v i 220V uredjaje...

Dan prvi i spremni smo za put.

Ukoliko se ikad nadjete u regiji Wyndham u zapadnoj Australiji obavezno sidjite sa glavnih puteva i naicicete na jedne od najboljih offroad/adventure puteva na svetu. Ovaj vijugavi put se nalazi na kraju Gibb reke. Ne zaboravite da provirite glavom u Wyndham i proverite da li mka krokodila koji plutaju u zalivu jer obozavaju turiste Smiley

Ovakvo drvece cesto nareste do prilicno velikih razmera plus su suplji iznutra sto je policiji ranije omocuvalo da ih koristi kao mini zatvore. U danasnje vreme ne bi bilo tolerisano ali ipak je leti unutra oko 25C kada je napolju 40C...zanimljivo?

http://img507.imageshack.us/img507/4813/prisontreedd0.jpg

Evidentirano

LUC1FER
Global Moderator
Hero Member

eXtreme is my name!

luka@sbb.co.yu
Profil Email
« Odgovor #1 : decembar 15, 2007, 06:44:13 pm »

Nasli smo odlicno mesto za kampovanje...U sredini je bio kamen velike povrsine koji je pritom bio prilicno ravan...Zaspao sam kao beba i negde oko 5 ujutru budim se lice u lice sa ovom zivuljkom,,,Brian Brown...piton koji se nastanjuje po kamenjarima. Prilicno su bezopasni ali ako ih iznervirate mogu vam ostaviti doboke tragove zuba...mnogi ih ubijaju iz straha sto je krajnje nepotrebno...

Ovi malisani mogu da iscase svoju vilicu ukoliko hoce da progutaju celog wallabia koji je prilicno cesta pojava u ovim krajevima...prilicno sam siguran da me je odmeravao dok sam spavao.. Smiley

Nedugo nakon mog susreta sa brianom naleteo sam na mrtvog kengura...Proverio sam mu torbu i imao sta da vidim...unutra je bilo prezivelo zensko mladunce

Ovo sto vidite je tipican prizor u Australiji...nekad je jednostavno nemoguce izbeci ih...

Prolazeci ovim putem naicicete na mnoge recice koje se ukrstaju sa putem...koji je inace zatvoren za saobracaj tokom kisne sezone od Decembra do Marta...

Evidentirano

LUC1FER
Global Moderator
Hero Member

eXtreme is my name!

luka@sbb.co.yu
Profil Email
« Odgovor #2 : decembar 15, 2007, 07:06:37 pm »

Ovakvi znakovi nisu uopste retki u AUS i daju vam detaljne informacije o stanju na putevima i vremenskim uslovima. Pokusao sam ranije da prodjem jedan deo ove sezone u kisnom periodu i mogu vam samo reci da je neprolazno cak i za 4x4.

Pre Gibb River puta..ima dosta zanimljivih stvari da se vide kao sto je na primer Hammersley klisura...

Windjana klisura. Nebrojeno mnogo krokodila na jednom mestu tako da ako planirate plivanje ovde...bacite prvo mamac da ih odvucete Smiley

Ulaz u Lennard River klisuru. Kao sto vidite postao je neprohodan a kako je bilo 42C napolji i 3km hoda okolo kako bi se videla sama klisura...drugi put...

Prilicno ista situacija je bila i sa Adcock klisurom...

Evidentirano

LUC1FER
Global Moderator
Hero Member

eXtreme is my name!

luka@sbb.co.yu
Profil Email
« Odgovor #3 : decembar 15, 2007, 08:08:06 pm »

Putovanje po Australiji moze biti dosta opasno jer vecinu puteva delite sa kravama, konjima, svinjama..kao u Srbiji Smiley
Evo jos jedne slike kada sam otkrio malu Joey u majcinoj torbi.

Putevi ina slikama izgledaju dosta naivno i nevino ali verujte nije tako...  Dok sam stigao do Darwin Roads-a ostao sam bez prednje gume...

Nastavak ce malo kasnije...samo da dodjem do racunara ponovo...
 Do tad uzivajte Smiley
« Poslednja izmena: decembar 15, 2007, 08:09:45 pm LUC1FER » Evidentirano

baltrekk
Hero Member

Poruka: 939

Balkan Trekking Team

« Odgovor #4 : decembar 16, 2007, 01:07:38 am »

Luko, svaki put me sve vise iznanadis sa nekom reportazom, svaka cast!  Grin

Evidentirano
EXTREME
Global Moderator
Hero Member

Poruka: 1599

Profil WWW Email
« Odgovor #5 : decembar 16, 2007, 03:33:43 am »

Luka stvarno svaka cast za trud! Kada bi ljudi cesce postavljali ovakve teme forum bi nam jako brzo postao ono sto bas zelimo! Wink
Evidentirano

KARPINSKI
Administrator
Hero Member

Poruka: 1389

Profil Email
« Odgovor #6 : decembar 16, 2007, 06:25:15 pm »

Super slike, super uradjena prica! Lucifer svaka cast za trud! Wink
Evidentirano
LUC1FER
Global Moderator
Hero Member

eXtreme is my name!

luka@sbb.co.yu
Profil Email
« Odgovor #7 : decembar 16, 2007, 11:02:28 pm »

Evo i nastavka...

Uskoro je stradala i zadnja...

Na ovoj slici mozete videti Cable Beach Broome. Mozete voziti oko 10 km duz plaze kako je vecinom tvrda podloga ispod vas...naravno kada je oseka...posto je plima veoma izrazena. Obavezno iskoristite priliku da se okupate jer je ovo poslednje mesto za kupanje osim ako ne zelite da se igrate sa krokodilima... ima dosta rupa u stenama koje su svakako atraktivne ali obavezno obratite paznju na znake na kojima pise da li su u njima nastanjeni krokodili...opet Smiley

A ovako to izgleda u sumrak...

Vecina ovih rasciste sav nered koji nastane od ubijene divljaci na putevima...

Evidentirano

LUC1FER
Global Moderator
Hero Member

eXtreme is my name!

luka@sbb.co.yu
Profil Email
« Odgovor #8 : decembar 16, 2007, 11:18:44 pm »

Ne bih se usudio ni da pokusam da promenim gumu na ovom cudu... Cheesy

Ne znam da li cete mi poverovati ali od ove tacke ni u jednom pravcu nima zive duse po 500km. Mogu vam reci da ima nesto posebno u tome...biti sam sa prirodom. Adventure motori su mozda najbolji nacin da se povezete sa cudima prirode...

A ovako sam nosio vodu, u svakom trenutku po minimum 8 litara jer u suprotnom morate da se oslonite na rupe pored puteva koje su ispunjene vodom...zelite li da rizikujete?

Ova slika je mozda samo delic onoga kako to u stvari izgleda...Uzivo je velelepno zaista...

Neki aboridzini smatraju da su krokodili reinkarnisani duhovi njihovih predaka...

toliko za veceras...sutra nastavak...
Evidentirano

gfx
 Strana: [1] Štampa 
gfx
Pređi u:  
gfx gfx