Extreme Sports Forum
gfxgfx

Dobrodošli Gost na forum. Ako niste član foruma, a želeli biste da budete, registrujte se.
Niste dobili email poruku za aktiviranje vaše prijave?

Ako ste član foruma, prijavite se, tako što ćete uneti korisničko ime, lozinku i vreme trajanja prijave. Ako ste zaboravli lozinku pritisnite ovde.
X-Sports

gfx gfx
gfxgfx

Dobrodošli na Extreme Sports Forum!

gfx gfx
gfx
62801 Poruka 2638 tema 10931 članova - Najnoviji član: tope maj 23, 2012, 11:15:04 pm
*
gfx*Prva stranaPomoćPretragaPrijavljivanjeRegistracijagfx
gfxgfx
      « nazad napred »
 Strana: [1] Štampa
Autor tema: Roleraski pojmovi  (Poseta: 345 )
Mibone
Newbie
*

Poruka: 1

Profil Email
« : septembar 29, 2011, 01:52:34 am »

Pozdrav drustvo Smiley Vec duze vreme pratim ekstremne spotove, ali sam ovde zbog jednog pitanja koje imam da postavim...

Caskao sam skoro sa jednim momkom vezano za rolere i rolerase, te imam neka pitanja.

Generalno nedoumica je jezicka, ali bih voleo da cujem sta vi mislite o tome kako bih dokazao sebi (a bogami i gore pomenutom) da sam u pravu (a mozda i ne).

Momak tvrdi da se roleri (cipele sa tockovima koji su u nizu - uzduzno) ne zovu roleri vec rolshue (kao i cipele koje imaju 2+2 tockove) - da je to zajednicki naziv za oba rekvizita, a da se osobe koje ih voze (rolere sa tockovima uzduzno) na srpskom jeziku zovu - roleri.

Ja tvrdim da se cipele sa tockovima uzduzno u srpskom jeziku zovu roleri, a da osobe koje ih voze - rolerasi, a da je odomacen naziv za 2+2 cipele sa tockovima - rolsua.

Molio bih da iznesete svoje misljenje o pomenutom Smiley Izvinjavam se ako vam ovo zvuci nebulozno Smiley

Pozzz
Evidentirano
patak......sm.
Full Member

Poruka: 124

Profil Email
« Odgovor #1 : septembar 29, 2011, 01:44:27 pm »

Zar je to toliko bitno  Shocked  A i na kraju krajeva kontam da svako moze da zove kako hoce  Tongue
Evidentirano
Savke
Sr. Member

Poruka: 458

No Pain No Game

savke_88@hotmail.com
Profil Email
« Odgovor #2 : septembar 29, 2011, 03:32:36 pm »

al je tebi dosadno  Smiley
Evidentirano
Veljko Vulović
Hero Member

Poruka: 535

ustanem kad padnem!

veljko16@yahoo.com veljko16@yahoo.com
Profil WWW
« Odgovor #3 : septembar 29, 2011, 08:11:48 pm »

ja bih rekao da si upravu
Evidentirano

8===============================o
ImmoRtal
Newbie
*

Poruka: 2

« Odgovor #4 : oktobar 01, 2011, 03:10:09 am »

Zar je to toliko bitno 
Evidentirano
Nimrod
Full Member

Poruka: 177

Profil Email
« Odgovor #5 : oktobar 04, 2011, 06:08:26 am »

agresssssssssivke!
Evidentirano
Sole
Hero Member

Poruka: 1921

Profil Email
« Odgovor #6 : oktobar 04, 2011, 02:32:06 pm »

To su rolsue sa tockovima u liniji.
U svetu ih zovu in line skates, dok double double rolsue zovu roller skates. Tako da po tome bi tvoje rolsue trebalo da se zovu roleri, a rolsue sa tockovima u sredini nekako drugacije. U svakom slucaju, opste prihvacen pojam od strane vecine koja se ne razume u to su roleri.
Da bi se zvali rolerasi, ljudi bi trebali da voze role.
I to ti je novi pojam donesen iz bratske nam Hrvatske, koji vecina ljudi prihvata...
Roleri su jedna velika proslost
Evidentirano
gfx
 Strana: [1] Štampa 
gfx
Pređi u:  
gfx gfx