od srca svim kolegama vozacima preporucijem istezanje.. <3
mozda sam malo tezi za ovaj sport, imam 84, 85 kila i moram priznati da sam osetio posledice toga kroz voznju.Jedna stvar koja mi je pomogla da poboljsam kvalitet voznje i da ublazim taj problem s kilogramima je isteznje.
na trikovima si sigurniji, mozes da spustas telo i ta sranja ko voli, ali vrlo je bitno da SMANJUJES RIZIK OD POVREDA, sto je u nasem sportu jako bitno.tipa, kad izvrnes nogu nece ti se istegnuti ligament jer si gibak..npr.
ja radim ove vezbe: stav na kolenima

i zabacis telo unazad da pipnes pod glavom.sedeci stav rasirene noge i hvatanje za prste ili skupljene noge i hvatanje za nozne prste ili unakrsno leva ruka desna noga..stojeci stav i spustanje trupa dok celim sakama ne dodirnes pod.
vrlo je bitno pravilno disati i zadrzavati polozaj tela u maks amplitudi.lakse je kada u maksimalnoj istegnusti prilikom vezbanja disete polako i duboko, oseticete kako bol popusta.
verujte mi radite vezbe i oseticete lakocu u voznji a i u svakodnevnom zivotu.svako jutro po 20 min nije strasno.i nemojte preterivati u pocetku, upale su opasne