Extreme Sports Forum
gfxgfx

Dobrodošli, Gost. Molim vas prijavite se ili se registrujte.
Da niste izgubili svoj aktivacioni e-mail?

Prijavite se korisničkim imenom, lozinkom i dužinom sesije
X-Sports

gfx gfx
gfxgfx

Dobrodošli na Extreme Sports Forum!

gfx gfx
gfx
27792 poruka u 1191 tema 1004 članova - Poslednji član: dargar Septembar 08, 2008, 01:17:40 pm
*
gfx*PočetnaPomoćPretragaPrijavljivanjeRegistracijagfx
gfxgfx
Stranice: [1] Štampaj
Autor Tema: Girska pećina  (Pročitano 502 puta)
zeljo_bl
Full Member
Van mreže Van mreže

Pogledaj profil WWW E-mail
« poslato: Avgust 28, 2007, 12:37:25 am »

Evo za vikend posjetismo Girsku pećinu(recimo nadomak Sokoca)...evo nekoliko fotki za početak

mjesto od kojeg cu poceti je kafana IDU DANI u selu Kaljina do kojeg vodi asfaltni put, dalje makadam...

popismo piće(čitaj pivo), malo porazgovarasmo sa lokalcima kako do pećine..."nista lakse idete lijevo pa desno pa lijevo pa lijevo pa nizbrdo i tu ste"... no ispostavilo se da tu bi i nekoliko rasksnica koje nismo trbali računati ali uz jos jedno tj dva informisanja usput stigosmo do pećine...

postavismo kamp kod ulaza u pećinu, zapališmo vatru...

potom Goca(tj vođa akcije), Jole, Kaća i ja uđosmo u pećinu bez foto opreme, čisto da se razgleda pećina kako bi se napravio plan rada i raspored ekipa za crtanje(ostala raja ostade uz vatru i pivo)...Kaća je morala da odustane kod prvog sifona(koji je zbog niskog vodostaja prohodan) zbog prevelike vode za njene čizme mi nastavljamo dalje do sledećeg sifona...Jole i ja smo malo njuskali okolo u cilju pronalaska suvog kanala za nastavak ali bez uspjeha...po poratku smo obisli nekoliko bocnih kanala...
drugi dan CRTANJE...prva ekipa Mile, Pjana i ja, radimo dio između sifona i zadnji bočni kanal...duga ekipa Mladen, Dragana i Krema rade dio do sifona, kanal sa sondama(čitaj rupe koje je neko iskopao u potrazi za kostima pećinskog medvjeda) te kanal sa nakitom(i provlačenjem među istim...), treća ekipa su Goca, Jole i Kaća koji ulaze radi fotografisanja(ovo drugo dvoje radi poziranja)...
po zavrsetku posla u glavnom kanalu Pjana i Mile u se malo junačili pred objektiom(gledaj dole)

nakon toga crtanje bočnog kanala, blata je bilo i previše tako da ovaj put preskačem fotografisanje...

slede dve fotke iz glavnog kanala sa povratka ka izlazu(fotki bilo dosta jedva da odlučih koja će na net)...

i napolju još uveliko dan...

foto ekipa je već uveliko napolju i u društvu lokalaca tj pastira...

malo iza naše ekipe izasla je i druga ekipa(nisu nacrtali kanal sa nakitom...), jedan čova nas je pozvao na kafu kod njega sto ovisnici o ovom napitku rado prihvatise a i mi ostali sa njima(biće valjada čašica rakije)...do kuće nekih 15min hoda...u dvoristu mala baraka(kuća nije obnovljena iza  rata i bezbroj košnica za pčele), domaćica iznese kafu i kilo meda(uspjedosmo stuću pola onalo solo), zahvaismo domaćinima i narag u kamp, vecera, spavanje...

sutradan ekipa za crtanje koju su činili Krema, Dragana i Kaća ulaze u kanal sa nakitom da ga nactraju...malo poslije ulazi Goca sa fotoaparatom a nakon nekih 1h ulazim i ja, pa sledi malo fotki...

dve iz glavnog kanala

ekipu za ctaje stigoh na pvom ozbiljnijem provlačenju

nakon drugog provlačenja mala galerija

pa onda počinje provlačenje kroz nakit...

malo makro fotografije...

pa ponovo provlačenje kroz nakit ali i blato...

malo fotki spelo nakita u pomenutom kanalu...

oko 14h svi izadjosmo iz pećine, pakovanje i polazak nazad...

e sad a vam predstavom centar Kaljine...

tipična kuća u centru...ima još nekoliko takvih....

zgrada ku kojoj se nalazi kafana pomenuta na početku zbog koje smo i stali, u produžetku je prodavnica...

Seoska ambulanta, koja postoji zahvaljujući "lekarima bez granica"

okrenusmo turu u kafani, obnovismo slatke zalihe u kombiju i nastavismo put kući

usput dosta interesantnog za fotkanje od cega je apsoluni pobjednik ovaj lik u Travniku(iza je oko 3m do zemlje)

u kanjonu Ugra pauza u istoimenom restoranu...tu je i mali zoo vrt...(vukovi su bili mirni pa se moglo bez blica ali medved nikako nije tako da ovaj put bez slika medvjeda(to je onaj čuveni medo koji pije pivo)

u neko doba noći dođosmo kući u jednom komadu(pod ovim se podrazumijeva i rentani T4 koji se bez problema nosio sa nas 9 sve sa stvarima i speleo opremom)...

uskoro još fotki
Sačuvana

EXTREME
Global Moderator
Hero Member
Van mreže Van mreže

« Odgovor #1 poslato: Septembar 01, 2007, 11:30:27 pm »

Ovu tvoju pricu sam tek sada video! Svaka cast na trudu!
P.S.Nadam se da ce ljudi vremenom poceti da cene ovakve fotografije,price i informacije!
ZELJO KEEP ON COMING! Wink
Sačuvana

zeljo_bl
Full Member
Van mreže Van mreže

« Odgovor #2 poslato: Septembar 02, 2007, 08:15:44 pm »

bice jos samo da se dokopam nekog boljeg neta...
Sačuvana

gfx
Stranice: [1] Štampaj 
gfx
Prebaci se na:  
gfx gfx
2005-2007 Extreme Gym