Extreme Sports Forum
gfxgfx

Dobrodošli Gost na forum. Ako niste član foruma, a želeli biste da budete, registrujte se.
Niste dobili email poruku za aktiviranje vaše prijave?

Ako ste član foruma, prijavite se, tako što ćete uneti korisničko ime, lozinku i vreme trajanja prijave. Ako ste zaboravli lozinku pritisnite ovde.
X-Sports

gfx gfx
gfxgfx

Dobrodošli na Extreme Sports Forum!

gfx gfx
gfx
62796 Poruka 2638 tema 10928 članova - Najnoviji član: ceka maj 22, 2012, 04:47:35 pm
*
gfx*Prva stranaPomoćPretragaPrijavljivanjeRegistracijagfx
gfxgfx
      « nazad napred »
 Strana: [1] Štampa
Autor tema: Alain Robert poznat kao Spajdermen!  (Poseta: 1057 )
X3MJSH
Administrator
Hero Member

Poruka: 1815

stay clean

Profil Email
« : januar 05, 2009, 01:16:57 pm »

ČUVENI "SPAJDERMEN"
Francuz Alain Robert, takođe poznat i kao Spajdermen, već godinama putuje svetom i penje se na visoke zgrade, i to bez ikakvog osiguranja.
Rođen je 07.12.1962.godine u gradu Valesa na jugu francuske. Od malih nogu je sanjao da postane penjač, u čemu ga roditelji nisu podržavali. Nisu mogli da zamisle odakle mladom tinejdžeru takve opasne ideje. Skrivajući od roditelja počinje da uči o radu sa konopcima za penjanje. Vežbao je na liticama i stenama u okolini svog rodnog grada. Vremenom je postao najbolji penjač grada, a roditelji nisu imali kud već da podlegnu njegovoj strasti.
1982 godine pada sa 15m visine zbog otkaza konopaca. Posledica pada je koma od 5 dana sa prelomima karlice, lobanje, laktova, nosa, ručnih zglobova i peta. Presuda Francuske Zdravstvene Organizacije bila je razočaravajuća: 60% invaliditeta. Kad miruje Alan ima vrtoglavicu od oštećenja srednjeg uha. "Odlučio sam da se ne predam ležanju i da ne poslušam savet lekara."- kaže Alain.
Godinu dana kasnije oporavlja se i vraća se penjanju. Razočaran u bezbedonosni sistem, počinje da penje bez konopaca oslanjajući se samo na sebe. 1994 godine jedan od sponzora predlaže Robertu da počne penjanje po oblakoderima. Tada se Alain po prvi put popeo na soliter. "Ovo je veoma zanimljivo osećanje kad stignete do vrha i ostanete živi. To je razlog zbog koga moramo biti skoncentrisani i fokusirani! Uvek imam strah od penjanja, ali nikad u toku samog penjanja."- kaže Robert
U potrazi za novim oblakoderima, Alain je posetio mnoge zemlje. Osvojio je mnoge poznate zgrade (po njegovom proračunu oko 70) i istorijske spomenike.
U 2004 godini francuz postavlja rekord penjanjem na tajvansku zgradu Taipei koja je visoka 508 metara. Do vrha mu je trebalo oko 4 sata. Poslednja od zgrada bila je kineska Tszinmao visoka 420 metara koju je osvojio za više od pola sata. Najveći uspesi su mu Ajfelov toranj u Parizu, most Zlatna Kapija u San Francisku, visoke zgrade u Hong Kongu, Meksiko Sitiju, Šangaju, Abu Dabiju, Kijevu, Londonu.
"Nije mi važno da li se penjem po steni ili soliteru, jer moja želja leži u samoj suštini. Volim da uživam u visinama i da radim ono u čemu se greške ne praštaju."- kaže francuz.
Alain Robert je u Ginisovoj knjizi rekorda zbog hapšenja u skoro svakoj zemlji, jer se penje bez ikakvih dozvola.
"Prva stvar koju dam policiji do znanja je da imam pasoš. Oni, svakako, žele da me spreče, ali zapravo samo rade svoj posao."- kaže Alain

« Poslednja izmena: januar 05, 2009, 01:57:14 pm EXTREME » Evidentirano
KARPINSKI
Administrator
Hero Member

Poruka: 1389

Profil Email
« Odgovor #1 : januar 06, 2009, 11:22:19 am »

Alain je potpuno neverovatan! Evo jedan interesantan video s njim
Evidentirano
M~K~T
Hero Member

Poruka: 634

COLD AS LIFE

Profil WWW Email
« Odgovor #2 : februar 01, 2009, 02:37:53 pm »

mislim da je on naj hrabriji cova na svetu
Evidentirano

DARK ARTS COLLECTIVE -------  http://www.myspace.com/496186526   -----------TATTOOS
gfx
 Strana: [1] Štampa 
gfx
Pređi u:  
gfx gfx