Extreme Sports Forum
gfxgfx

Dobrodošli Gost na forum. Ako niste član foruma, a želeli biste da budete, registrujte se.
Niste dobili email poruku za aktiviranje vaše prijave?

Ako ste član foruma, prijavite se, tako što ćete uneti korisničko ime, lozinku i vreme trajanja prijave. Ako ste zaboravli lozinku pritisnite ovde.
X-Sports

gfx gfx
gfxgfx

Dobrodošli na Extreme Sports Forum!

gfx gfx
gfx
62784 Poruka 2638 tema 10922 članova - Najnoviji član: harr32rod maj 21, 2012, 05:51:13 pm
*
gfx*Prva stranaPomoćPretragaPrijavljivanjeRegistracijagfx
gfxgfx
      « nazad napred »
 Strana: [1] Štampa
Autor tema: Ispod povrshine Crvenog mora  (Poseta: 1958 )
Deeply_addictive
Full Member

Poruka: 101

tijana_zec@hotmail.com
« : februar 16, 2007, 01:36:02 am »

Proshle su skoro dve godine od kako sam poslednji put zaronila ispod povrshine Crvenog mora....Gledam kroz prozor, josh malo pa stizemo na aerdrom. Pokushavam da se setim i najsitnijih detalja vezanih za moju prvu posetu Egiptu... Jedna slika ne izlazi iz glave..kristalno blistavo more, neverovatna raznolikost podvodnog sveta i zavidnih 50 stepeni. Kola se gase, Shale me opominje da smo stigli. Izlazimo, uzimamo stvari i krecemo put dogovorenog mesta sastanka.Vec je skoro pa nemoguce sakriti odusljevenje i uzbudjenost..Stizemo poslednji i naravno opet sam najmladja u grupi Smiley Docekuju nas uvek odlicno raspolozeni instruktori Ivana & Janez, i predstavljaju ostatku ekipe... Zuki i Milena, Dasho i Smoki...Cekiranje, prtljag, tri sata leta.......... sletanje, preuzimanje prtljaga, autobus koji vozi u hotel.....i konacno Hurgada.. ronilacki raj i meni vec dobro poznato mesto...Uf, fin udoban krevet, odlican pogled sa terase, lep bazen u centralnom delu hotela...sve u svemu vishe nego odlican smeshtaj.. Okupljanje dogovoreno za sutrada u 8:00 u holu....Nashe 10to dnevno uzivanje je zvanicno pocelo....

to be continued......
Evidentirano

The deeper you dive into the ocean...the deeper you dive into yourself.
KARPINSKI
Administrator
Hero Member

Poruka: 1389

Profil Email
« Odgovor #1 : februar 16, 2007, 01:44:18 am »

Lepa pricica...cekamo nastavak... Smiley
Evidentirano
MR.BIG
Global Moderator
Full Member

Poruka: 216

Profil Email
« Odgovor #2 : februar 21, 2007, 02:41:23 pm »

Deeply_addictive ....... gde je taj nastavak ..... cekamo!
Evidentirano

"No man has the right to be an amateur in the matter of physical training. It is a shame for a man to grow old without seeing the beauty a
Shale
Jr. Member
**

Poruka: 75

shale@zmajevi.net
Profil Email
« Odgovor #3 : februar 21, 2007, 06:17:22 pm »

.
« Poslednja izmena: februar 21, 2007, 06:22:47 pm Shale » Evidentirano
Deeply_addictive
Full Member

Poruka: 101

tijana_zec@hotmail.com
« Odgovor #4 : februar 21, 2007, 06:33:03 pm »

Probudila sam se mnogo lakshe nego shto sam ocekivanla..verovatno zbog uzbudjenja..Kombi je doshao po nas u ugovoreno vreme 7:45 i krenusmo put ronilackog centra...Docekala nas je vesela posada broda....Mmmmm broda..brod mnogo veci od gumenjaka na koje sam navikla.Velika prostrana paluba, vishe odlcnih mesta za suncanje i izlezavanja do sledece lokacije,platforma za iskakanje, unutrasnja kabina sa par stolova i kuvar koji odlicno sprema klopu, ali ne zna da pliva(to se saznalo tek kasnije, a zenski deo ekipe je izgubio opkladu  ). Upoznavanje, pakovanje opreme u posebne kutije, paljenje motora i put otvorenog mora.. Brifing nam je odrzao neki bledunjavi francuz, ni nalik nashim dive masterima koji su uvek tako puni energije  ) Prvog dana zaroni naravno malo plici, tako da smo se usidrili na nekom finom koralnom grebenu cija se dubina krece izmedju 10ak i 18ak metara.. Deljenje u grupe, odredjivanje vodje  i prva tura ronioca vec u vodi.. Cekam da dodje red na mene, simpatican arapin mi dodaje set i stavlja na ledja.To je super u Egiptu shto vam sve dodaju, spremaju, raspremaju i krajnje su ljubazni..Prilazim platformi i za tren se nalazim u predivnom tropskom Crvenom moru.. Ok,zaron......Iako ronici nikad ne bi smeli da zadrzavaju dah, meni je za trenutak disanje prestalo...Neverovatan spektar boja, najrazlicitiji meki I tvrdi korali, ribice svih velicina I oblika.I skoro na svakih par metara sasa sa parom prelepih clown fish. Nemo je ribica koja jako voli da se igra i ne plashi se ronioca, tako da vam se moze desiti da vam udari u masku, objektiv foto aparata ili vas pak i ujede ako joj pruzite pristic da je pomazite...Uspela sam nekako da naviknem oci na svo to sharenilo,i u tom trenutku mi vodje grupe pokaza da pridjem i tad spazih veliku murinu uvijenu oko kamena..Po mojoj skromnoj proceni mislim da je bila malo veca od metra...Interesanto je to shto se ovde ribe niceg ne plashe...Ribolov je zabranjen, imaju izobilje hrane i navikle su na masu ronioca koji im svaki dan prave drushtvo...I naravno nisam mogla da odolim a da je ne pomazim,\bar malo...Prishla sam joj lagano, kod donjeg dela, naravno malo dalje od glave:) i iznenadila se kako je glatka i nezna, moglo bi se cak reci i mekana...Prenuo me je zvuk shejkera...provera manometra i naravno ono najtuznije lagano spremanje za izron....

nastavice se...uskoro, obecavam 

p.s. izvinjavam se shto ste malo cekali za nastavak price, ali bila sam malcice prezauzeta.....

pozdrav s Kopaonika...... 
Evidentirano

The deeper you dive into the ocean...the deeper you dive into yourself.
Shale
Jr. Member
**

Poruka: 75

shale@zmajevi.net
Profil Email
« Odgovor #5 : maj 16, 2007, 09:36:46 am »

Vratili ste se  sa nove ``Red Sea ekskurzije`` a nisi nam zavrsila ni pricu o proslogodisnjoj... Smiley
Evidentirano
gfx
 Strana: [1] Štampa 
gfx
Pređi u:  
gfx gfx