Extreme Sports Forum
gfxgfx

Dobrodošli Gost na forum. Ako niste član foruma, a želeli biste da budete, registrujte se.
Niste dobili email poruku za aktiviranje vaše prijave?

Ako ste član foruma, prijavite se, tako što ćete uneti korisničko ime, lozinku i vreme trajanja prijave. Ako ste zaboravli lozinku pritisnite ovde.
X-Sports

gfx gfx
gfxgfx

Dobrodošli na Extreme Sports Forum!

gfx gfx
gfx
62784 Poruka 2638 tema 10922 članova - Najnoviji član: harr32rod maj 21, 2012, 03:30:16 pm
*
gfx*Prva stranaPomoćPretragaPrijavljivanjeRegistracijagfx
gfxgfx
      « nazad napred »
 Strana: 1 2 [3] 4 Štampa
Autor tema: Sve sto vas interesuje vezano za Kiteboarding,pitajte ovde ?!  (Poseta: 14891 )
Urlik
Newbie
*

Poruka: 13

Find your own wings!

Profil Email
« Odgovor #30 : januar 15, 2009, 01:40:51 pm »

POstovanje ljudi

I ja sam jedan od zaljubljenika u Kiteboarding, medjutim iz Herceg novog sam (u BG studiram) i bavim se Windsurfom duze vremena. Ako bude srece sad na Palicu da uletim u koju regatu kad otopli i kad organizuju. Zainteresovao me je Kajt al u Novom nema uslova za njega, mislim ima al dok bi ga razapeo posjeko bi pola plaza i najvjerovatnije zavrsio na dozivotnoj..., sto je neisplativo, pa odlucih da uzmem wakeboard dok su slabi vjetrovi.
  Al jos uvjek me interesuje Kajt, jel mi moze neko reci vise o dasci, kako se uzima kako gleda, i o padobranu(ako se tako zove) I koja velicina odgovara kod nas, kao i kolio jake vjetrove trazi i sami uslovi za razapinjanje kajta.
  Koliko bi dosla polovna oprema (Od prilike) kada bi krpio nesto za nase uslove.

Zatrpah vas pitanjima Smiley

Hvala
Evidentirano
Urlik
Newbie
*

Poruka: 13

Find your own wings!

Profil Email
« Odgovor #31 : januar 16, 2009, 01:45:54 pm »

Ova tema umrla?
Evidentirano
Ker-Mo
Jr. Member
**

Poruka: 54

« Odgovor #32 : januar 16, 2009, 03:04:33 pm »

Generalno Kide je zaduzen za odgovore na ova pitanja......al njega nesto nema pa da ne pomislis da je tema mrtva......evo ukratko.......

Voziti se moze i na slabom vetru uz neki veci kajt ali to bas i nije neko zadovoljstvo......tako da neko uzivanje u voznji pocinje tek na 14 cvorova pa navise......
Tu ti je potreban zmaj (kajt) od nekih 16 kvadrata....sto jaci vetar to manji zmaj......a zmajevi se proizvode od 18-7 u proseku........mada je 18 izlaso iz ponude a i 16 je na dobrom putu posto kao sto sam rekao i nije neki gusht voziti sa velikim zmajem.....(nekad su se pravili i 21 ali toga nema vec neko vreme).........
Kad kazes kod nas, mislis na Adu Bojanu jer to je fakticki jedini dobar spot za ovaj sport........tamo ti je idealan kajt od 12-13 kvadrata koji bi najcesce odlucio........al jos bolje ako mozes da prisustis dva u kombinaciji 12-8 ili 14-10 ili nesto slicno.......zavisi i od tvoje tezine........

Daska zavisi od tvoje visine i tezine.......mada se svakako za pocetnike preporucuju vece daske tipa 140+ a kad savladas uzimas manju spram sebe i spram stila voznje koji zelis da vozis........

Kanapi zmaja su ti duzine 25 metara.......a za podizanje istog ti treba min polukrug od 25 metara........postoje i druge neke metode, tipa dizanje iz vode, sto stedi prostor plaze.....ali treba ti dosta iskustva za tako nesto.........

Polovna oprema.......pa........racunaj 1000eura.....mozda moze i malo jefitinije ako imas srece.......

Al nemoj o tome ni da razmisljas dok prvo ne zavrsis obuku.......dodji u Junu/Julu/Avgustu na Adu.......zavrsi obuku u nekoj od skola.....do tada ces upoznati i ljude......uvek neko nesto kupuje/prodaje itd.....imaces neku realniju sliku o svemu........

Mislim da si u sustini sve ovo vec imao na prethodnim stranama.......al setio sam se tek kad sam vec sve otkucao........
Evidentirano

That be it punk, hip-hop, be it a reggae sound
It is all connected through
The gypsy part of town....
kide
Full Member

Poruka: 108

353121111
« Odgovor #33 : januar 19, 2009, 08:03:56 am »

Bravo Maki,lepo si sve objasnio coveku.
Sve je vec bilo objasnjeno i jos uvek ima,pa ja nisam hteo ponovo da pisem za one koji nece prvo da procitaju sve sto ima napisano,pa onda da pitaju,ako vec ne nadju to sto ih interesuje.  

Poz.Maki  Wink
Evidentirano
nikola21
Newbie
*

Poruka: 19

« Odgovor #34 : juni 23, 2009, 01:50:09 am »

koji je sajt kampa?
Evidentirano
kide
Full Member

353121111
« Odgovor #35 : juni 23, 2009, 11:43:26 am »

Kog kampa ??
Evidentirano
zardakar
Newbie
*

Poruka: 1

Profil Email
« Odgovor #36 : april 03, 2010, 09:12:15 pm »

pozdrav kide. gledati sa strane leteti na kajtu i nije neki problem izgleda lako a i prizemljiti se nije tvrdo, tako da ne znam zasto tolika bojazan za pocetnike, ali opet kazem moram probati ba se uveriti i sam u opasnost.
kide zivim i radim u Surdulici u cijoj se blizini nalazi Vlasinsko jezero najvece vestacko jezero u Srbiji na visini od 1200 m. tako da je vetar zagarantovan. neznam tacnu jacinu vetra ali znam da su u okolini jezera postavili neke probne vetrenjace za ispitivanje vetra i cuo sam da su zadovoljni snagom vetra.
saljem ti poziv da i sam dodjes i probamo surfovanje na Vlasini
javi se na mail! ili na broj 063 417 670 Zarko!
Evidentirano
kide
Full Member

353121111
« Odgovor #37 : april 04, 2010, 11:15:10 am »

Ufff, Vlasinsko stvarno izgleda dobro,al je daleko od Bgd-a , valjda ce biti prilike,hvala na pozivu Zarko,ako budem dolazio javicu se.

Pozz.
Evidentirano
Freestyledude_13
Sr. Member

Poruka: 449

dr_Markeez@hotmail.com
Profil Email
« Odgovor #38 : januar 07, 2011, 04:58:04 pm »

Ne znam da li ce neko odgovoriti ali vredi pokusati Smiley Moze neko da mi kaze da li bi ozone pure 4m2 bio dobar za pocetnike ? Imam 70 kg
Evidentirano

If you never try ,you will never know how much do you need to succeed!

hi stinky ! LONG TIME NO SMELL ! Smiley
kide
Full Member

353121111
« Odgovor #39 : februar 01, 2011, 01:52:20 pm »

Sa tim kajtom mozes samo da vezbas na suvom,posle par dana vezbe sa malim trener kajtom.Na vodu ne mozes,mali je.
pozz.
Evidentirano
EXTREME
Global Moderator
Hero Member

Poruka: 1599

Profil WWW Email
« Odgovor #40 : februar 01, 2011, 09:30:53 pm »

Gde si ti Kide 100 godina te nema Smiley
Evidentirano

kide
Full Member

353121111
« Odgovor #41 : februar 02, 2011, 10:32:18 pm »

Malo sam radio,pa ne stignem,sve ok. Wink
Evidentirano
trumph
Newbie
*

Poruka: 2

Profil WWW
« Odgovor #42 : maj 14, 2011, 09:55:20 am »

Da li negde u Beogradu ima Kiteboarding? I ako ima gde?   Smiley
Hvala
Evidentirano

Lela
Newbie
*

Poruka: 1

« Odgovor #43 : mart 15, 2012, 01:33:45 am »

Obuka u Ulcinju kosta 350eur! Sad To je mnogo, zar ne? Smiley
Evidentirano
kide
Full Member

353121111
« Odgovor #44 : mart 19, 2012, 07:59:09 pm »

Odeš u predsezoni,najkasnije do 05.07. trebalo bi da je povoljnije.
Cenjkaj se,ima više škola-kriza je.
Mislim da možeš naći za 250 bez problema.
Pozz.
Evidentirano
gfx
 Strana: 1 2 [3] 4 Štampa 
gfx
Pređi u:  
gfx gfx