Extreme Sports Forum
gfxgfx

Dobrodošli Gost na forum. Ako niste član foruma, a želeli biste da budete, registrujte se.
Niste dobili email poruku za aktiviranje vaše prijave?

Ako ste član foruma, prijavite se, tako što ćete uneti korisničko ime, lozinku i vreme trajanja prijave. Ako ste zaboravli lozinku pritisnite ovde.
X-Sports

gfx gfx
gfxgfx

Dobrodošli na Extreme Sports Forum!

gfx gfx
gfx
62784 Poruka 2638 tema 10922 članova - Najnoviji član: harr32rod maj 21, 2012, 03:29:31 pm
*
gfx*Prva stranaPomoćPretragaPrijavljivanjeRegistracijagfx
gfxgfx
      « nazad napred »
 Strana: [1] 2 3 4 Štampa
Autor tema: Sve sto vas interesuje vezano za Kiteboarding,pitajte ovde ?!  (Poseta: 14891 )
kide
Full Member

Poruka: 108

353121111
« : april 05, 2007, 02:10:50 pm »

Sve sto vas interesuje -pitajte...
Imate sta da dodate-recite ...
Evidentirano
skydreamer
Newbie
*

Poruka: 23

« Odgovor #1 : april 24, 2007, 01:08:29 am »

Hvala na opsirnim informacijama Wink
Drago mi je da se kiteboardingom bavi  neko i kod nas. Fenomenalan sport.
Inace imam mali kajtic (2,5m2) i s njim se dosta dobro snalazim. Bez obzira na malu povrsinu moze da pruzi dosta zabave (citaj skakanja) po jacem vetru. Grin
Zanima me da li ima u Beogradu ili okolini neki klub koji se bavi landkitingom. Kitesurfing je super, ali nemam bas more u dvoristu.
 Takodje me zanima jel znas neku mogucnost nabavke materijala za kajtove. Imam par programcica za dizajniranje kao i dosta znanja iz aerodinamike.  Voleo bih da se oprobam u dizajniranju. Bilo ILE, bilo ram-air kajtova.

poz
marko

Evidentirano

To Err Is Human, To Fly Is Divine!
kide
Full Member

353121111
« Odgovor #2 : april 24, 2007, 08:48:08 am »

Zdravo Marko,
i meni je drago da nekoga interesuje ovaj sport,a posebno sam iznenadjen sto te interesuje landKiting.Kod nas je tako malo kajtera da je smesno pomisljati da ima landkitera.Ali ajde da kazemo da polako pocinjemo i sa tim,predpostavljam da ima jos ljudi koje bi interesovao landkiting,pa cu onda i malo opsirnije pisati o tome.U pravu si da more nije blizu,ali imamo mi i jezera ,samo sto nas je tako malo da to jos uvek nije provaljeno.Ja cu poceti polako da ispitujem jezera i mesta koja su povoljna za Kite.Ima u zemlji Srbiji sigurno oko 30-50 Kitera koje sam ja video prosle godine,ali ne znam gde su preko zime ,jer se niko nigde ne cuje.
Klub za landkiting ne postoji.
Iskreno ja nisam probao landkiting,mada imam nameru,tako da neznam mnogo detalja ali potrudicu se da saznam i ostavicu neke adrese na kojima mozes pogledati vise o tome.
Zmajevi za landkiting su Foil zmajevi,sto znaci zmajevi koji nemaju komore koje se pumpaju,znaci isti kao zmajevi za paragliding,naravno samo manji .Tvoj zmaj bi bio dobar za to.Ne znam kakav je sistem konopa,ali ti treba trapez kojim ces biti povezan za konope i landboarding(slican kao skate samo ima cetiri tockica)njegova cena nije velika kosta oko 100 Eur.
Za pocetak vise o ovome mozes naci na : WWW.flyozone.com
Ako budes imao neku akciju ili pitanja ili bilo sta javi.
Molim te da ubuduce o ovome pricamo na topicu o pitanjima da ne bi ovu stranicu prenatrpavali.
USKORO SLEDI:
Osnovni pojmovi,vrste Kitea i boarda i adrese.
Pozdrav
Evidentirano
skydreamer
Newbie
*

« Odgovor #3 : april 24, 2007, 05:07:07 pm »

Zdravo Kide,
u principu interesuju me sve vrste kitinga. Landkiting mi deluje najpristupacnije za uslove u kojima zivim. Voleo bih pre svega da upoznam ljude koji se time bave.  Ideja za jezera je super. Ja sam inace iz Pirota (stuidiram u Beogradu-masinac, vazduhoplovstvo) u tom kraju ima par jezerca. Cak jedno malo jezerce na 15min pesaka od centra. Planiram da se isprobam ovog leta i na vodi ako nabavim veci kajt. Za prvu probu ce posluziti i foil na jacem vetru.
Sto se tice Ozona sa njima sam dobro upoznat jer prave paraglajdere. Verovatno i najbolje foil kajtice. Jedan moj drug je njihov zastupnik za Srbiju tako da sve moze da se naruci. Sredio je da za nase trziste daju popust -cene su manje nego u inostranstvu.
Ako odlucis da odes na neko jezero u okolini Bg-a ili Pirota javi se. Mozemo da organizujemo neko druzenje:kiting + paragliding.
Poz
marko
Evidentirano

kide
Full Member

353121111
« Odgovor #4 : april 24, 2007, 06:54:34 pm »

Marko,
da li taj drug prodaje samo foil zmajeve ili sve od Ozona( tube zmajeve)?
Sutra prekosutra cu pustiti novi tekst u kome izmedju ostalog pisem o foil i tube zmajevima,pa mozes procitati nesto vise.
Drago mi je da si zainteresovan,cim bude bila neka akcija organizovacemo se pa da se druzimo,moja ideja je da posle leta ako bude dovoljno zainteresovanih napravimo neko okupljanje,a kasnije mozda i neki klub.To bi bilo super.Uglavnom za sada imamo ovaj forum pa ce mo videti kako to ide.
Sto se tice jezera,bitno je da ima dovoljno vetra min.10knts. i dobar prilaz na obali za podizanje zmaja.
Cujemo se Marko vil bi in tač.
Evidentirano
skydreamer
Newbie
*

« Odgovor #5 : april 24, 2007, 08:35:40 pm »

Mogu da se naruce svi Ozonovi proizvodi (i Instinct naravno). ako te zanima nesto vise mogu da ga pitam ili da vas upoznam sto je najbolje. Mozda mozemo da probamo da napravimo neki kajt. Vec sam rekao da imam programe za to a i vec gotove planove za oprobane  i ILE kajtove i foil kajtove.  Bice mi jako drago ako me pozovete na druzenje. Moj mail: ftlltf@yahoo.com

Cujemo se
Evidentirano

kide
Full Member

353121111
« Odgovor #6 : april 25, 2007, 07:42:06 am »

Vec sam uzeo Kite za ovu godinu,nisam mislio da neko kod nas ima saradnju sa nekim proizvodjacem Sad
Sto se tice izrade,ja nisam do sada video ni jedan site gde odaju tajne izrade,ali ima nekih ljudi koji su to probali,ima ih i u Sloveniji.Mozemo jednom da organizujemo vidjanje ,da ja ponesem moj kite da ti snimis materijale i ostalo pa da probas.
Nebi bilo lose da se uskoro vidimo,upoznamo i porazgovaramo,za sada nas trojica Smiley
Cujemo se.
Evidentirano
skydreamer
Newbie
*

« Odgovor #7 : april 25, 2007, 12:26:55 pm »

http://foildesign.org
 http://www.surfplan.com.au     dobar pogram za foil i ILE kajtove-koriste ga profesionalci i demo verzija je dostupna za amatere
 http://www.wingine.nl/
http://kitesurfingschool.org/kite.htm
http://www.foilmaker.co.uk       program za foil kajtove-besplatan

Uz programe idu i dosta detaljna uputstava a mogu da se skinu i vec provereni planovi za sve vrste kajtova.
Ako se kajt dizajnira od pocetka potreban je i neki program za analizu aeroprofila (imam i to Grin)
Problem je nabavka materijala jer traze u glavnom da se naruce vece kolicine. Ako narucis samo za jedan kajt onda se ne isplati. Najbolje bi bilo kad bi neko doneo iz specijalizovanih prodavnica u inostranstvu.

Vec dve godine se petljam sa dizajniranjem jer sam na vazduhoplovstvu na masincu i zanima me pre svega konstrukcija paraglajdera. Kajtici su poprilicno slicni i rade na slicnim principima. U planu mi je da se time bavim nakon faksa. (ah pusti snovi.)Planiram da rasturim stari paraglajder i iskoristim ga za kajtic. To mi je najbolja opcija sto se tice materijala za sada.
Bilo bi lepo da se vidimo uskoro. Ja sam u Bg-u do petka. Vracam se sledece srede. Kad budes raspolozan mozemo da se nadjemo da popricamo. Sto se mene tice moze i danas/veceras.  Grin Pusti mi mail pa se dogovorimo.

Poz

btw koji kajt si uzeo?
« Poslednja izmena: april 25, 2007, 12:28:52 pm skydreamer » Evidentirano

kide
Full Member

353121111
« Odgovor #8 : april 25, 2007, 04:36:25 pm »

Ne mogu ovih dana zbog obaveza na poslu,ali za praznike cu imati vremena,ali ti tada nisi tu(pretpostavljam).
Ako si slucajno ipak tu javi pa mozemo se videti.
Pozz.
Evidentirano
skydreamer
Newbie
*

« Odgovor #9 : maj 02, 2007, 09:02:49 pm »

Pozdrav Kide,
evo mene ponovo u Bg-u. Javi se kad budes imao vremena da se nadjemo.
Poz.
Evidentirano

kide
Full Member

353121111
« Odgovor #10 : maj 03, 2007, 08:11:37 am »

Mozda u subotu popodne,ako mozes,ali jos cu da ti javim.U nedelju putujem za CG na ronjenje pa sam u pripremama,cucemo se u petak popodne.
pozz.
Evidentirano
skydreamer
Newbie
*

« Odgovor #11 : maj 03, 2007, 10:29:58 pm »

Ok,cujemo se u petak.  Moj mob je 064/30-24-638. Postoji mogucnost da odem u subotu ili nedelju na letenje, ali sam uvece kuci. Javi se pa se dogovorimo.
poz
Evidentirano

kide
Full Member

353121111
« Odgovor #12 : maj 04, 2007, 07:31:03 am »

Marko,
mozda te i danas nazovem,najverovatnije cu nesto juriti po gradu,pa se vidimo ako budes mogao.
Pozz.
Evidentirano
EXTREME
Global Moderator
Hero Member

Poruka: 1599

Profil WWW Email
« Odgovor #13 : maj 04, 2007, 09:09:14 am »

Imate PM za ovakve dogovore!
Evidentirano

castro
Newbie
*

Poruka: 4

Profil Email
« Odgovor #14 : avgust 20, 2008, 09:22:32 am »

Sve sto vas interesuje -pitajte...
Imate sta da dodate-recite ...

Ulcinj mi je omiljena destinacija, a posebno velika plaza i bojana.Idem tamo kako bih pecao levreka, pa sam gledao kitere sto mi se ucinilo jako zanimljivim, toliko da bih mozda i probao.
Zanima me kada bih kupovao opremu sta bi mi od nje trebalo.znaci neka najjeftinija varijanta za pocetak.imam 75 kilograma.i da nesto sto bi moglo da se koristi i na gruzanskom jezeru, koje je inace fenomenalno jer vetra uvek ima.
hvala unapred na odgovoru
Sicko
Evidentirano
gfx
 Strana: [1] 2 3 4 Štampa 
gfx
Pređi u:  
gfx gfx